Dit zijn de gay hotspots van Groningen

Winq zet ze allemaal op een rijtje

06 september 2019, Lars Kamp, 2 minuten

Winq neemt alle gay hotspots van Nederland met je door. In dit artikel vind je de leukste plekken voor gays in Groningen.

Groningen

Bar de Rits

De Rits is een kleine gaybar in Groningen waar vooral mensen uit de omgeving komen. De muziek in dit bescheiden café? Van lekkere hitjes tot de bekende classics.

Café de Prins

Dit trendy gaycafé is opgericht door drie vrienden die vonden dat er te weinig te doen was voor jonge homo’s in Groningen. De deuren gingen in 2017 open en er is een ruime keuze aan wijn en speciaalbier aan de bar. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je dansen op fijne hits. Vanaf zes september kun je elke eerste vrijdag van de maand naar Anastasia’s ‘Queens of Drag, een feest waar drag royalty uit het hele land samenkomt. 

De Rits

Café en cafetaria Ons Moeke

Bij ons moeke vind je patat, bier en gezelligheid. Wat wil je nog meer?

Café Uit de Kast

Erik Verschragen sloot in de zomer van 2018 de bruine kroeg Witte Raaf en opende op hetzelfde moment café Uit de Kast. Het café is populair en open van donderdag tot en met zondag.

Galerie MooiMan

Mooiman zet de man in de kunst centraal. In Europa zijn er slechts twee andere galeries met hetzelfde thema. Er komen ook maatschappelijke thema’s aan bod, zoals ‘gay en moslim’. Er zijn verschillende exposities te zien.  

Ken jij nog een leuke andere gay hotspot in Groningen? Tip ons via redactie@winq.nl.

Coverbeeld: Alexandre Godreau on Unsplash

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau