De vader vertelt dat ze cadeautjes aan het kopen waren voor een meisje uit de klas van zijn zevenjarige zoontje. De jarige hield van verkleden, dus kochten ze een tiara en wat sieraden. Toen ze eenmaal in de rij voor de kassa stonden, zette het jongetje de tiara op en riep met luide stem: “Ik ben de koningin van deze rij en ik wil dat het sneller gaat!”

Een paar mensen moesten lachen, maar één man niet. Die riep tegen de vader: “Dat moet je je zoon niet laten doen. Als hij later een faggot wordt is het jouw schuld.” De mensen in de rij keken geschrokken naar de man. Het kassameisje belde voor de zekerheid de manager. Toen vroeg het jongetje: “Wat is een faggot?”

'Net als oom James en oom Ian'
De vader antwoordde: “Dat is een heel naar woord dat alleen nare mensen gebruiken, dus dat moet je maar niet zeggen.” Waarop de man zei: “Het betekent homo. En dat betekent dat je naar de hel gaat omdat je een slecht mens bent.” De vader legde daarna rustig uit: “Dat is wanneer een man van een andere man houdt of een vrouw van een andere vrouw.” Het jongetje: “O, net als oom James en oom Ian?” De vader weer: “Net als oom James en oom Ian. Dat zijn geen slechte mensen, toch?”

James is de broer van de vader. Hij is oncoloog en zijn vriend Ian werkt in een ziekenhuis. Dus zei het jongetje toen: “Mijn ooms maken mensen beter. Als jij ze naar de hel wil sturen dan kunnen ze kinderen niet langer beter maken en dan blijven ze ziek.”

'Verdwijn uit mijn winkel'
Op dat moment arriveerde de manager. Het jongetje ging nog even door: “Dus jij wil dat kinderen ziek blijven? En dat ze naar de hemel gaan?” De man had intussen een rood hoofd gekregen en keek nerveus om zich heen. De manager maakte een einde aan de situatie en zei tegen de man: “Volgens mij ben je zojuist terecht gewezen door een kind. Hou voortaan je walgelijke mening voor je en verdwijn uit mijn winkel.

Tot slot bood de manager aan om de cadeautjes te betalen, maar dat wilde de vader niet. Ze mochten daarna een extra cadeau uitkiezen. Dat werd een jurk, voor het jarige meisje.

Bron: Queerty / Foto: Frank McKenna