Na acht jaar een comeback: dit is de nieuwe single van Annie Lennox

Dit zijn haar vijf mooiste ballads

03 december 2018, Jaap Bartelds, 5 minuten

Haar hele carrière lang hield Annie Lennox van de waanzinnigste verkleedpartijen. Anno 2018 is ze back to basic met een prachtige ballad, ‘Requiem For A Private War’ genaamd. De video is heftig en realistisch, de wijze waarop Annie zingt ook. Hier haar vijf mooiste ballads.

A Private War is de naam van een film over het leven van oorlogsjournalist Marie Colvin. De Britse actrice Rosamund Pike kruipt in de huid van Colvin, die als oorlogscorrespondent omkwam bij het gevecht om Holms, in 2012 in Syrië.

Regisseur Matthew Heineman had Annie Lennox gevraagd om een lied te maken speciaal voor deze film, maar zij had haar twijfels, zo zegt ze tegen Entertainment Weekly. “Ik had niet echt het gevoel dat ik nog kon schrijven. Maar ineens dacht ik: weet je wat, ik probeer het gewoon.” Ze liet zich inspireren door het heftige leven van Marie Colvin.

Het resultaat is een ballad die rauwer, zelfs ruwer aanvoelt dan het eerdere werk van Annie Lennox. Haar grootste solohit, ‘Why’, is bijna het tegendeel van ‘Requiem For A War’, in al zijn gepolijstheid. In dat nummer is te zien hoe Annie een metamorfose ondergaat, zoals ze zo vaak in de vreemdste uitdossingen en typetjes opdook in de video’s uit haar Eurythmics-tijd. Deze keer is ze wars van alle opsmuk, de beelden uit de film zeggen genoeg.

Hier de video van ‘Requiem For A War’, gevolgd door de vijf mooiste ballads van Annie Lennox, solo en met de Eurythmics.

 

5) Eurythmics - 'I Need You'

4) Eurythmics - 'Angel'

3) Annie Lennox - 'No More I Love You's'

2) Eurythmics - 'Miracle Of Love'

1) Annie Lennox - 'Why'

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau