In haar talkshow is Ellen vaak grappiger dan de gasten die ze op visite heeft, hoe die ook hun best doen. Eén blik van Ellen wekt vaak al een lach op in de zaal. Ellen was eerder al grappig in haar eigen sitcom, die ook Ellen heette.

Nadat Ellen in die serie uit de kast kwam, deed ze dat ook in het echt, wat in 1998 nog tot een backlash leidde. De kijkcijfers namen af, de sponsors trokken zich terug en ABC trok de stekker uit de serie.

Grappigste vrouwelijke beroemdheid
In 2003 kwam Ellen terug met haar eigen dagelijkse talkshow The Ellen DeGeneres Show, die ook in Nederland op tv te zien is. Het programma is overladen met Daytime Emmy Awards en Ellen zelf werd in vier opeenvolgende jaren uitgeroepen tot favoriete grappige vrouwelijke beroemdheid (2005, 2006, 2007, 2008).

Vijftien jaar geleden was Ellen voor het laatst te zien met een stand-up comedyshow. Netflix heeft haar nu gevraagd om een nieuwe show. Ze krijgt er maar liefst 20 miljoen dollar voor, dus Netflix verwacht nogal wat van de comédienne.

Relatable
Op 18 december is het zover, dan brengt Netflix de show uit die de naam Relatable heeft gekregen. Hier zie je alvast de eerste beelden in de trailer, die is uitgebracht.