Universal Pictures is de distributeur van Boy Erased. De film stond gepland voor een release begin februari, vlak voor de Oscaruitreiking. Volgens kenners zou Boy Erased namelijk kans maken op enkele Oscarnominaties, onder meer voor Nicole Kidman. De opbrengst van de film valt echter tegen, tot nu toe leverde het drama wereldwijd 5 miljoen euro op.

Waargebeurd verhaal
In Boy Erased staat het waargebeurde verhaal centraal van een jongen die gay is: Garrard Conley. Als zijn ouders daar achterkomen, wordt hij naar een christelijk heropvoedingskamp gestuurd, in de hoop dat hij daar weer hetero wordt.

De ouders worden gespeeld door Nicole Kidman en Russell Crowe. Zoon Garrard door Lucas Hedges. Troye Sivan speelt een van de vrienden van Garrard.

Interview
In Winq las je al een interview met Garrard Conley, de auteur van het boek Boy Erased waarop de film is gebaseerdWe gingen er dan ook vanuit dat de film in de bioscopen te zien zou zijn, maar dit is dus helaas niet het geval.

De reden, volgens een woordvoerder van Universal Pictures: “Het commercieel potentieel van de film is beperkt gebleken in landen waar deze reeds is uitgebracht.” De film is ook niet te zien in België. We moeten dus helaas wachten op de dvd…

Bron: Telegraaf