Acteur Achmed Akkabi deelt bedreigingen na spelen homo-rol

06 december 2018, Winq redactie, 2 minuten

Chez Nous is een film die alweer vijf jaar geleden uitkwam. Hierin speelde Achmed Akkabi een karakter dat gay was. Op Facebook krijgt hij ineens heel veel haatreacties vanwege die rol. Die deelt hij nu in een video.

Achmed Akkabi is op dit moment te zien in de tv-serie Mocro Maffia. In een besloten Facebookgroep genaamd Marokkanen Bijeen wordt zijn rol in die serie geprezen, maar al snel slaat de stemming om vanwege een ouder artikel dat is bijgevoegd.

Dit artikel gaat over de rol van Akkabi in Chez Nous, een film uit 2013 waarin hij een Marokkaanse homo speelt. Dit valt verkeerd bij een deel van de leden van Marokkanen bijeen.

Akkabi is de haatreacties ook opgevallen. Via Twitter deelt hij in een video een aantal van de reacties die zijn binnengekomen op het Facebookbericht. Hij schrijft erbij: “Wanneer je als (Marokkaanse) acteur een 'gay' personage speelt, dan reageert een deel vd NL Marokkaanse gemeenschap als volgt:”

Onder de reacties bevindt zich een aantal doodsbedreigingen. Ook wordt Akkabi uitgemaakt voor ‘kech’, een ander woord voor hoer.

Op zijn Twitterbericht krijgt Akkabi voornamelijk steun. Fans steken hem een hart onder de riem.

Bron: RTL Boulevard

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau