Jennifer Aniston was samen met Dolly Parton te gast bij James Corden om hun gezamenlijke filmproject te promoten. Die film heet Dumplin’ en gaat over Willowdean, de voluptueuze tienerdochter van een voormalige schoonheidskoningin die vanwege haar gewicht ‘Dumplin’ wordt genoemd. Uit protest doet Willowdean mee aan een miss-verkiezing en veroorzaakt daarmee een revolutie.

Dolly-tracks
De muziek in de film is van Dolly Parton. Twaalf tracks schreef ze speciaal voor Dumplin'. Ze is zelf te horen op een aantal liedjes, andere Dolly-tracks worden gezongen door Elle King, Miranda Lambert, Mavis Staples, Alison Krauss, Rhonda Vincent, Sia, Macy Gray, Willa Amai en de hoofdrolspelers van de film, Danielle MacDonald (Willowdean in de film) en Jennifer Aniston (haar moeder).

Trio
De film is vanaf vandaag te zien op Netflix. Dolly Parton en Jennifer Aniston gingen de afgelopen dagen het hele talkshowcircuit af. Dat leverde al mooie uitspraken op van de zangeres en de actrice. Zo kwam Dolly Parton met de mededeling dat haar man wel een trio zou willen met haar en Jennifer Aniston. In de talkshow van Ellen ging Dolly los met een prachtige ballad.

Golden Girls
En gisteren zaten de twee dus bij James Corden. Netflix kwam ter sprake, waar ook de afleveringen van Friends zijn te zien. De presentator hengelde uiteraard even naar een comeback van de hitserie, die nog altijd talloze fans heeft. Daarop zei Jennifer dat het haar nog leuker leek om een remake te maken van Golden Girls.

Grap of serieus?
“Over een jaar of veertig zie ik dat wel zitten”, grapte ze. Maar daarna overwoog ze serieus welke Golden Girl ze voor zichzelf zag zitten: dat werd Betty White die Rose vertolkte. En toen kwam Jennifer op het lumineuze idee om geen remake te maken van Golden Girls, maar een nieuwe versie met Phoebe, Monica en Rachel in de hoofdrollen. Lisa Kudrow (1963), Courteney Cox (1964) en Jennifer Aniston (1969) zijn nog wat aan de jonge kant, maar als je je realiseert dat Rue McClanahan 51 was toen ze begon met haar rol als Blanche, hoeft het heus geen veertig jaar te duren.

Heel goed idee dus. Een naam hebben we al: Golden Friends.