Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars

Ophef over homofobe uitspraken

07 december 2018, Lars Kamp, 2 minuten

Kevin Hart trekt zich terug als presentator van de Oscars van 2019. Door de ophef over zijn homofobe tweets en opmerkingen van een aantal jaar geleden is hij nu een enorm grote kans misgelopen.

Verschillende mensen hadden kritiek op de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Oscars) toen zij hoorden dat Kevin Hart werd verkozen tot presentator van de Oscars. Zij beweren dat Kevin Hart veel homofobe opmerkingen heeft gemaakt op televisie en zich ook op Twitter homofoob heeft geuit.

Kevin Hart verwijderde zijn tweets na alle ophef, maar de Amerikaanse media haalde zijn uitspraken uit 2010 met printscreens weer naar boven. Hier zijn uitspraken als “Als mijn zoon thuiskomt en hij probeert met het poppenhuis van mijn dochter te spelen, zou ik het stukslaan op zijn hoofd en zeggen dat het gay is” op te lezen.

Hoop op een nieuwe kans
Kevin Hart was eerst van mening dat de ophef over zijn opmerkingen overdreven was. Later maakte hij op Twitter bekend dat hij niet langer de Oscars zal gaan presenteren. Hij bood zijn excuses aan voor het kwetsen van de LHBTQ-community en vertelde dat hij het doel heeft om mensen bij elkaar te brengen, niet uit elkaar te drijven. Hart bedankte de Academy en hoopt op een nieuwe kans in de toekomst.

Niet de eerste keer
Kevin Hart was niet de eerste die zich terugtrok van de Oscars. Brett Ratner trok zich in 2011 terug als producent van de Oscars nadat hij zie dat “repeteren voor homo’s” was, in een Q&A waar ook Eddie Murphy te zien was. Vervolgens trok Murphy zich uit solidariteit terug als presentator van de Oscars.

Ook Casey Affleck trok zich dit jaar terug als presentator. Hij zou de Oscar voor de Beste Actrice uitdelen, maar door beschuldigingen van ongewenste seksuele intimidatie nam hij afstand van deze taak.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau