VVD Rotterdam wil certificaat LHBTQ-voorlichting voor docenten

“Positief gedrag moet beloond worden”

15 december 2018, Lars Kamp, 1 minuut

VVD Rotterdam komt met het idee om certificaten te introduceren die aantonen dat Rotterdamse docenten een training hebben gevolgd in LHBTQ-voorlichting en seksuele diversiteit.

De Rotterdamse VVD-raadslid Lansink-Bastemeijer is van mening dat LHBTQ-voorlichting en lessen over seksuele diversiteit op scholen belangrijk zijn voor de acceptatie van LHBTQ's.

“We moeten vaststellen dat sommige scholen hier al enorm goed mee bezig zijn, maar andere kunnen zeker nog een steuntje in de rug gebruiken. Positief gedrag moet daarbij ook positief worden beloond.”

Om dit idee te verwerkelijken moet er een vrijwillige eendaagse cursus komen van het stadsbestuur om de docenten het juiste gereedschap te geven voor de voorlichtingen. Daarnaast wil de VVD graag een register waarin ouders en verzorgers kunnen inzien op welke scholen de docenten deze voorlichting hebben gevolgd.

Grote stap
Het zou een grote stap vooruit zijn voor de acceptatie van de LHBTQ-gemeenschap op middelbare scholen. Doordat de docenten een professionele voorlichting kunnen geven aan kinderen, wordt de kans groter dat diversiteit normaal wordt op middelbare scholen.

We hopen dat deze certificaten snel worden ingevoerd en wellicht dat de rest van Nederland volgt.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau