Meestal gaan lichaamstransformaties andersom, waarschijnlijk is dit dan ook de reden dat de foto’s van Dusty Fuller massaal zijn gedeeld via Twitter en andere social media. Fuller is een business analist en woonde tot zijn 21e in een klein dorpje in de Amerikaanse staat Nebraska. Daarna verhuisde hij naar het grotere Phoenix. Hij is sinds 2,5 jaar getrouwd met Steve.

Gespierd
Jarenlang was hij niet tevreden over zijn dunne lichaam. Hij hield bij hoeveel calorieën hij zichzelf toediende en was hij bezig om een gespierd lichaam te kweken in de sportschool. Dat schoot niet op, vond Fuller. Aan GayStarNews vertelt hij: “Ik was altijd jaloers op gespierde bear-mannen. Dus ik besloot dat ik die kant op wilde. Naast het trainen van spieren wilde ik gewoon groot worden. Van twink naar bear.”

Voor Fuller gaat het om de juiste balans van spieren en vet kweken. “Het kost nog behoorlijk wat inspanning om dat voor elkaar te krijgen. Ik heb mezelf zeker niet zomaar laten gaan. Ik kom niet gemakkelijk aan, mijn metabolisme werkt snel. Ik val af als ik alleen eet wanneer ik honger heb.”

Gezond bezig?
Op Twitter vroegen mensen zich af of Fuller wel gezond bezig is. Hij vindt zelf van wel. “Over het algemeen ben ik goed gezond. Mijn cholesterol is prima. Ik gebruik wel medicijnen tegen hoge bloeddruk, maar die had ik al toen ik nog zichtbare abs had.”

Voelt hij zich beter dan vijf jaar geleden? “Dat hangt van de situatie af. Ik heb het gevoel dat ik beter in mijn vel zit. En op bear-party’s voel ik me prettig. In een heteroclub voel ik me wat minder op m’n gemak. Maar in het algemeen voel ik me een stuk aantrekkelijker.”