Interview

“Mijn nieuwe album is sexyer, sensueler en uitdagender”

Luister nu het nieuwe album van Jeangu Macrooy

Leestijd: 3 minuten - door Roel Janssen op 08 februari 2019

Hoewel Jeangu Macrooy (25) bij het grote publiek doorbrak met zijn goedlachse attitude en swingende soul, slaat hij met zijn tweede album een rauwere, meer eclectische weg in. Zijn nieuwe album Horizon is nu te beluisteren.

Jeangu Macrooy staat op de cover van de nieuwste Winq. Hij vertelde ons eerder al over die nieuwe sound:

Nieuw album, nieuwe Jeangu? Minder soul, meer pop? “Ik zie mezelf niet als soulzanger, meer als soulvolle zanger. Mijn eerste EP Brave Enough, was best wel zwaar. Op dat album hoor je een singer-songwriter met een rijk arrangement vol strijkers. Voor mijn eerste ‘echte’ album High On You heb ik voor het eerst vrolijke muziek geschreven.”

Wanneer ben je begonnen met het schrijven van muziek? “Toen ik dertien was. Ik woonde nog in Suriname en schreef vooral zware nummers samen met mijn tweelingbroer Xillan. Dat werk werd in Suriname niet echt lekker opgepakt. Veel Surinamers vinden het prima om naar twee ontroerende liedjes te luisteren, maar daarna moet er gedanst worden.”

Er moest meer pit in.
“En dat heb ik gedaan met High On You. Bij Noorderslag heb ik voor het eerst muziek van dat album gespeeld. Toen zag ik mensen pas losgaan op mijn muziek.”

Jeangu Macrooy voor oranje gordijn
Jeangu Macrooy

Voor je nieuwe album ben je duidelijk een compleet nieuwe weg ingeslagen.
“Ik wilde mezelf niet herhalen. Anders was het High On You deel twee geworden. Het blijft natuurlijk wel soulvol, zo zing ik gewoon. Maar het album is heel divers, bijna eclectisch.”

Je eerste single ‘How Much I Love You’ was ook meer poppy.
“Heel erg pop zelfs, heel anders. Ik heb een grote voorliefde voor mainstream pop.”

Je zet zelf ook een nieuwe stijl neer. De afro heeft plaatsgemaakt voor dreadlocks. Er is meer seks. Heb je vaarwel gezegd tegen de lieve, goedlachse Jeangu?
“Dat zou ik niet zeggen, maar er is meer aan hem dan alleen die zachte, lieve kant. Ik zie dit album als een nadere kennismaking met mij. Ik hoor mijn hele leven al van mensen dat ik verlegen ben, maar dat je ziet dat er veel meer achter schuilt als je mij beter leert kennen. Still waters run deep.”

Heb je daarom het nummer ‘Surrender’ geschreven? Daarop zing je: “I’m ready to trust again / to begin again / to believe again / I’m ready to surrender.”
“Dat is misschien wel het meest persoonlijke nummer van het album. Met dit album ben ik sowieso dieper gegaan, waardoor het lastig uit te leggen is waar een nummer over gaat, zonder het hele verhaal te vertellen. ‘Surrender’ is ontsprongen aan een bladzijde uit mijn dagboek, waarin ik schrijf over een vervelende gebeurtenis en hoe ik daarmee heb leren dealen.”

Op een ander nummer van je nieuwe album, ‘Shake Up This Place’, zing je: “I need a little less sugar / a little more spice.” Typerend voor de nieuwe weg die je bent ingeslagen
“Het nieuwe album gaat over mijn minder lieve kant. Het is sexyer, sensueler en uitdagender. Die kant van mij zien mensen niet vaak, maar het voelt heel natuurlijk.”

Het hele interview met Jeangu Macrooy lees je in de laatste Winq die nu in de winkels ligt. Nooit meer een nieuw verhaal missen? Neem dan snel een abonnement op Winq.

Bonusvideo!

Jeangu bij de lancering van de 93e editie van Winq.

Singles ‘How Much I Love You’ en ‘Dance With Me’, tevens titelsong voor de film Niemand in de stad, waren slechts een voorproefje van de nieuwe weg die Jeangu is ingeslagen. Luister hieronder naar Horizon, zijn nieuwste album. 

Fotografie: Brigitte Vincken / Styling: Clyde Semmoh / Grooming: Jurgen Carper. Credits hoofdfoto: Blazer & Gilet: Tommy Page / Overhemd: Lardini / Sjaal: Stylist’s own / Sokken: Falke / Schoenen: Fratelli Rostetti.
Credits foto in tekst: Jas: Puma x Han Kjøbenhavn / Das: Guess by Marciano / Overhemd: Guess by Marciano / Broek: Guess by Marciano / Ketting: via Zipper

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 94

Deze keer: Rob Jetten en de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau