Review

Een weekend op pad met de Samsung Galaxy Watch

Leestijd: < 1 min

Toen Winq-redacteur Thomas, een fanatiek fan van analoge horloges, werd gevraagd een weekend lang de nieuwe Samsung Galaxy Watch te testen, was er enige scepsis. "Smartwatches zijn mij vaak te groot, te log en veel te snel leeg." Samsung zegt deze problemen nu echter voor eens en altijd getackeld te hebben. Tijd voor een test!

 

Vrijdag, 17.35 uur

"Het testweekend begint meteen goed met een bezoekje aan het Pulitzer Hotel Amsterdam. De kerstverlichting wordt ontstoken en dat wordt uiteraard gevierd. Tijdens de wandeling van het Winq-hoofdkwartier naar het hotel miezert het een beetje, maar dit vormt voor het horloge gelukkig geen belemmering. De smartwatch is namelijk 5 ATM gecertificeerd, wat betekent dat je er rustig mee kunt douchen. Zelfs zwemmen is mogelijk."

Vrijdag, 19.01 uur

Samsung Galaxy Watch in Pulitzer Hotel
Samsung Galaxy Watch in Pulitzer Hotel

"Een leuke gimmick van de verder vrij ingetogen Samsung Galaxy Watch is de oneindige keuze aan wijzerplaten. Zo ook de klassieke look, die goed past bij de ambiance van het vijfsterrenhotel. Opvallend daarbij is de mogelijkheid tot het werkelijk horen van de virtuele secondewijzer en het weergeven van een realistische digitale schaduw op de wijzerplaat. Hierdoor vergeet je onbewust geregeld even dat er toch echt een digitaal horloge om je pols hangt. Well done, Samsung!"

Zaterdag, 10.44 uur

"Vijf minuten nadat ik ben opgestaan, krijg ik van de Samsung Galaxy Watch een overzicht van mijn nachtrust voorgeschoteld. Ik blijk goed te hebben geslapen. Daarna is het hoog tijd om de alcohol van de vorige avond eruit te zweten. Een mooi moment om kennis te maken met het sportieve karakter van de Watch. Met de bezel (de ronde draaischijf boven op het horloge) wordt de juiste sportstand moeiteloos gekozen en kun je direct aan de slag. Door de stand alone modus van de Samsung Galaxy Watch kun je die toch wel onhandig grote smartphone gewoon thuislaten. De Watch houdt namelijk zaken als afgelegde route en hartslag netjes bij en zorgt tevens voor de juiste muzikale begeleiding door de offline Spotify-integratie."

Zaterdag, 17.04 uur

Bellen met de Samsung Galaxy Watch
Bellen met de Samsung Galaxy Watch

"Waar je bij de vorige generatie slimme horloges vaak nog draadloze oortjes nodig had om ermee te kunnen bellen, is dat bij de Samsung Galaxy Watch niet meer het geval. Toegegeven, het bellen door middel van een horloge voelt nog een beetje ongemakkelijk aan, maar het werkt verder feilloos. Opvallend is wel dat de accu van deze wearable nog lang niet snakt naar een oplader, iets waar mijn telefoon van een niet nader te noemen merk inmiddels al lang en breed aan toe zou zijn."

Maandag, 12.59 uur

"Goed gedrag wordt beloond! Na het vaak genoeg nemen van de trap in plaats van de lift, krijg je de feestelijke melding dat het doel van die dag is behaald. Handig als je probeert grip te krijgen op je dagelijkse hoeveelheid beweging. Naast sportieve meldingen kun je naar eigen inzicht ook e-mails, berichten en meldingen van andere apps laten binnenkomen."

Maandag, 19.15 uur

Sporten met de Samsung Galaxy Watch
Sporten met de Samsung Galaxy Watch

"Als ultieme meesterproef besluit ik de Samsung Galaxy Watch te dragen tijdens mijn sportsessie op de maandagavond. Een zware les spinnen met een uur bodypower als afsluiter. Na afloop vat het horloge mijn sportieve prestatie netjes samen en stuurt-ie een uitgebreid verslag naar mijn telefoon. Ietwat emotioneel neem ik nu toch echt afscheid van de Samsung Galaxy Watch."

Conclusie

"Kleintjes worden groot, of in het geval van de nieuwste Samsung Galaxy Watch juist compacter, slimmer en volwassener. Door de veelzijdige personalisatie kun je het horloge naar hartenlust aanpassen aan je eigen wensen en val je praktisch nooit uit de toon. De lange batterijduur en uitgebreide gezondheidsfuncties weten zelfs een fanatiek analogehorlogedrager als ikzelf te verleiden."

Powered by Labrador CMS