Doen! Of niet?

Een nieuwe versie van Priscilla, Queen of the Desert, willen we dat?

Leestijd: < 1 min

Een van de acteurs uit de Australische roadmovie Priscilla, Queen of the Desert, ziet het wel zitten, een nieuwe versie van deze film uit 1994. Hugo Weaving, die in het origineel de rol van Mitzi / Tick speelde, kijkt met heel veel plezier terug op het maken van de film. Een remake lijkt hem leuk.

Voor wie de film niet kent: Priscilla, Queen of the Desert draait om drie mannen die als drag queen optreden in de outbacks van Australië. Met een camper reizen ze door het land en tijdens hun optredens dossen ze zich waanzinnig uit.

Dit leidt regelmatig tot problemen wanneer de lokale bevolking niet snapt wat ze te zien krijgen. Of wanneer een van de queens mannen probeert te verleiden. Tussen de optredens door is het tijd voor bespiegelingen. Bovendien komt een van de heren met de mededeling dat hij liever als vrouw door het leven wil, dus niet alleen tijdens optredens. En dan duikt er ook nog een kind op.

Soundtrack
De film werd in 1994 enthousiast ontvangen. Liedjes van de soundtrack zijn nog altijd razend populair in de scene. Sommige waren dat al, zoals bijvoorbeeld Gloria Gaynors ‘I Will Survive’. Andere liedjes werden massaal omarmd, zoals ‘Finally’ van Cece Peniston.

Naast Hugo Weaving was Guy Pearce te zien als Adam / Felicia. Terence Stamp speelde Bernadette.

Enorm veel lol
Tijdens de promotie van zijn nieuwe film Mortal Engines blikt Weaving terug op Priscilla. “De film was destijds populair omdat we vragen stelden over wat mannelijkheid precies was. En hoe fluïde seksualiteit eigenlijk kan zijn, terwijl veel mensen vastgeroest zitten in rolpatronen. Om die reden was het een goede film, plus het feit dat we enorm veel lol hadden destijds.”

Een remake ziet Weaving wel zitten. “We hadden destijds zoveel gekke ideeën die de film niet hebben gehaald. Zo had ik het idee dat de girls naar de maan zouden vliegen in een raket, en dat ze daar allerlei grappige monsters tegen zouden komen. Dat zou je kunnen laten zien met crappy animatie, dat leek me toen grappig.”

Wat vind jij, moet er een remake komen van Priscilla, Queen of the Desert? Of zoek je liever de originele film nog eens op?

Powered by Labrador CMS