Dit zijn de gay hotspots van Noord-Brabant

Winq zet ze allemaal op een rijtje

24 mei 2019, Winq redactie, 2 minuten

Brabantse nachten zijn lang, dus je kan maar beter genoeg te doen hebben. Winq geeft een overzicht van de gay hotspots in Noord-Brabant. Van de grootste sauna in de Benelux tot een van de bekendste cafés van het land.

Dit zijn de gay hotspots van Breda

Venise Bar

Venise Bar heeft voor iedereen wat. Voor jong en oud draaien verschillende DJ’s iedere week een grote verscheidenheid aan muziek. Ook hier vind je verschillende events: van een dragnight tot een studentenavond. 

Flamingoos

Dit kleurrijke café is een en al gezelligheid met vriendelijk personeel en donderdagavond korting op je drankjes. Het café pakt met de feestdagen helemaal uit om de boel om te toveren tot een sfeervol kerstcafé.

Café Piggenhuis

Voor een borreltje onder mooie kandelaren, moet je bij café Piggenhuis zijn. Die kroeg is dagelijks van 8 tot 2 geopend en in het wekeend al vanaf vijf uur. 

Den Bosch

Café Janika

Als je op zoek bent naar échte Brabantse gezelligheid, dan moet je bij Janika zijn. Er hangt een gemoedelijke sfeer zoals je in het gezellige Brabant kan verwachten.

PallaZ Eindhoven
Ibiza Club Night bij PallaZ in Eindhoven / Foto: DJ BUDDHA

Eindhoven

PallaZ

PallaZ is een van de meest populaire gaybars in Noord-Brabant. Ze hebben dagelijks andere thema’s, van disco-avonden tot Ibiza-nights. PallaZ is van vrijdag tot maandag geopend en voor de rokers is er zelfs een sfeervol overdekte- en verwarmde tuin.

Pand 54

Dit gezellige ontmoetingscafé van COC Eindhoven is een plek waar je elkaar op een laagdrempelige manier kan ontmoeten. Ben je er voor de eerste keer? Dan maakt de barman graag een praatje met je en krijg je je eerste drankje gratis.

De Regenboog

Ze hebben een hysterisch interieur met veel glitters, discoballen en spiegels en draaien foute muziek. Je zou kunnen zeggen dat alle clichés over homo’s voorbij komen in De Regenboog. Het is een van de meest uitgesproken gaybars in Noord-Brabant waar je heerlijk kunt mee schreeuwen met je favoriete muziek.

Sauna Tibet

Sauna Tibet is een van de grootste gaysauna’s van de Benelux. Het ligt aan de rand van natuurgebied Genneper Parken waardoor je dus veel rust en ruimte ervaart. Er zijn drie sauna’s, twee bubbelbaden en er is een groot zwembad.

Bonaparte

En er is nog een sauna in Eindhoven: Bonaparte. De sauna is van 12 tot 12 geopend en wat kleiner dan Tibet.

Roze Maandag in Tilburg bij De Lollipop
Roze Maandag bij De Lollipop / Foto: De Vaste Clique

Dit zijn de gay hotspots van Tilburg

De Lollipop

Middenin het uitgaanscentrum van Tilburg vind je een van de bekendste gaybars van Nederland: De Lollipop. Er is bijna elke dag wel een ander themafeest en vooral op Roze Maandag mag je De Lollipop niet overslaan.

Café Peanuts

In de de Stadhuisstraat vind je café Peanuts. Dit jaar alweer negen jaar oud, en dat gaan ze in september zeker vieren. En ook hierbij: ga er vooral heen op Roze Maandag! 

Café de Wijn

Café de Wijn is een populaire bar in Tilburg met een gevarieerd publiek. Het café wordt veel bezocht door vaste klanten, maar nieuwkomers worden van harte welkom geheten in De Wijn.

Saunaclub Ibiza

Saunaclub Ibiza is een kleine gay oase in het hartje van Tilburg. In Ibiza zijn er twee sauna's, een steamroom, een buitenzwembad, videoruimte en privé cabines.

Helmond

Balloon

Balloon is een café georganiseerd door Stichting Homobelangen Helmond. In de avonden organiseert deze stichting avonden waarop ervaringen worden uitgewisseld. Voor meer informatie, bekijk de website.

Ken jij nog een leuke andere gay hotspot in Noord-Brabant? Tip ons via redactie@winq.nl.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau