Muziek op vrijdag: Sam Smith bezorgt je kippenvel en Boy George moet huilen

Thank God It's Friday!

21 december 2018, Jaap Bartelds, 8 minuten

Het is weer vrijdag, dus tijd voor muziek! Miley Cyrus doet Ariana Grande, Ariana zingt met haar broer, Boy George moet huilen en Sam Smith zingt een wonderschoon lied voor de remake van de konijnenfilm Watership Down. Maar er is meer…

Sam Smith - 'Fire On Fire'

Hij staat momenteel hoog in de Top 40 met 'Promises', samen met Calvin Harris. Die hit volgt Sam Smith op met deze ballad, die speciaal is geschreven voor de remake van Watership Down, een film over konijnen. Of hij hiermee het originele lied doet vergeten? Dat kan bijna niet, want dat is 'Bright Eyes' van Art Garfunkel, dat dit jaar op nummer 698 is te vinden in de Top 2000. De remake van Watership Down is vanaf 23 december als miniserie te zien op Netflix.

Miley Cyrus - 'No Tears Left To Cry'

Het was een van de mooiste liedjes van 2018, Ariana Grandes 'No Tears Left To Cry'. Voor BBC's Radio 1-programma The Live Lounge maakte Miley Cyrus er samen met Mark Ronson een fraaie akoestische balladversie van. 

Frankie Grande ft. Ariana Grande – ‘Seasons Of Love’

Speaking of Ariana: die heeft een broer die ook kan zingen. Frankie Grande heeft een duet met haar opgenomen, namelijk ‘Seasons Of Love’ uit de Broadway-musical Rent. Volgend jaar is Frankie ook te zien in deze musical.

Boy George & Culture Club – ‘Life’

Prachtig, zoals Boy George er uit ziet in de video voor ‘Life’. Zijn gezicht met op zijn hoofd de kenmerkende hoeden en theatrale make-up worden omkaderd door special effects. Het lied zelf vertelt een persoonlijk en positief verhaal over hoop en leven. Past helemaal bij de donkere dagen voor kerst. De goede man houdt het zelf niet droog...

Halsey – ‘Without Me’

Deze week trad zangeres Halsey op tijdens de Amerikaanse uitzending van The Voice. Ze gaf een emotioneel optreden, waarbij ze een dans opvoerde met een vrouw. Halsey, die biseksueel is, wekte hiermee de toorn van conservatief Amerika. De dans vonden ze te provocatief en te seksueel. Er volgde een backlash op social media, en Halsey reageerde als volgt.

Merol – ‘Kerst Met De Fam’

We sluiten af met een kerstliedje. Kerst vieren doen de meeste mensen het liefst met de familie, al levert dat soms onbedoeld gênante situaties op. Merol zingt erover in ‘Kerst Met De Fam’. De video nam ze op in Tuincentrum Osdorp en Stefano Keizers maakt een cameo. Wat een gezelligheid!

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau