Up & Coming

Raneir Pollard heeft de lach aan z’n kont hangen

Grappen maken in een tanktop

22 december 2018, Jaap Bartelds, 4 minuten

Als het op zijn favoriete bezigheden aankomt, kan Raneir Pollard moeilijk kiezen, dus doet hij het gewoon allebei. Hij is zowel fitnessinstructeur als stand-up comedian. Hij maakt harde, valse en stoute grappen over zijn leven als gay. In een tanktop uiteraard.

Raneir Pollard is een van de comedians die meewerkt aan Out On Stage. Dat is een zesdelige serie waarin gay stand-up centraal staat. Vanaf 17 januari is hij samen met andere gay comedians te zien op de online betaalzender Dekkoo.

Al op jonge leeftijd wist de in Miami geboren Raneir Pollard hoe hij zijn familie naar zijn hand kon zetten, namelijk door grappig te zijn. Als opgroeiende gay had hij het niet altijd gemakkelijk. Zijn ouders waren lid van de Baptistengemeente en van Carribische afkomst en vrij conservatief.

Toen Raneir eenmaal de smaak van het stand-uppen te pakken had, toerde hij langs middelbare scholen en universiteiten. In 2012 deed hij mee aan NBC’s Stand Up Diversity College Tour. Hij was verder te zien op Comedy Central, in een aflevering van Tosh.O. En op Showtime, in een comedyspecial genaamd Pride Comedy Jam.

Op zijn website presenteert Raneir zich als ‘Fit-n-funny’, met highlights uit zijn repertoire en foto’s van z’n afgetrainde body. Optreden doet hij het liefst in een tanktop. Op YouTube heeft hij zijn eigen videokanaal waarin hij fitness-instructies laat zien. Hier onder een greep uit zijn werk en foto's van zijn Instagram-account.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau