Winq ♥︎ Wine from Moldova

Wijn uit Moldavië drink je samen

22 december 2018, Winq redactie, 2 minuten

Wijnen die gekoppeld zijn aan een goed doel zijn het helemaal. Wine from Moldova moet het armste land van Europa op de kaart zetten als nieuwe toeristische (wijn)bestemming en de economie uit het slop halen.

Hij zit in een opvallende fles die is geïnspireerd op lokale motieven en de verbinding tussen mensen symboliseert. De wijn is een blend van de lokale druif Fetească Neagră en bekende internationale druiven, die eveneens in Moldavië worden gekweekt.

De wijn wordt in samenwerking met internationale wijnspecialisten gemaakt op Asconi Estate. Op de estate staan schattige vakantiehuisjes, waar wijnliefhebbers een paar dagen kunnen genieten van topwijnen en lokaal eten.

Wijnflessen uit Moldavië

De wijn heeft een hint van fris rood fruit, kruiden en subtiele houttonen, is rijk en zacht van smaak en heeft een lange afdronk. De zwarte aarde zorgt voor een fris karakter en minerale tonen. Moldavië ligt op dezelfde breedtegraad als Frankrijk en heeft een vergelijkbaar landklimaat als Oost-Frankrijk. Het land heeft een wijntraditie van meer dan 4.000 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau