Call Me By Your Name is een Italiaans-Amerikaanse film uit 2017 die is gemaakt door Luca Guadagnino. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van André Aciman. De hoofdrollen worden gespeeld door Timothée Chalamet die de zeventienjarige Elio speelt en Armie Hammer, die in de huid kruipt van Olivier, een Amerikaanse promovendus die de zomerperiode doorbrengt in het vakantiehuis van de ouders van Elio.

Oscar
Elio brengt veel tijd door met Oliver en al snel ontwikkelt hij gevoelens voor de zelfverzekerde Amerikaan. Call Me By Your Name is inmiddels overladen met awards, waaronder een Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Timothée Chalamet kreeg een Oscar-nominatie voor Beste Acteur.

Nu is de film dus ook uitgeroepen tot Beste Film door 77 filmjournalisten en –critici. Hoewel de film slechts twaalf keer werd genoemd, kreeg Call Me By Your Name toch de meeste punten, namelijk 31. Daarmee won de film nipt van Roma (26 punten, twaalf keer genoemd) en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (25 punten, twaalf keer genoemd).

Nederlandse film
De beste Nederlandse film is volgens de critici Niemand in de Stad van Michiel van Erp.

Bron: Parool