Up & Coming

Internetfenomeen Sam Tsui breekt door

12 januari 2019, Lars Kamp, 2 minuten

Lange tijd coverde zanger Sam Tsui Top 40-hits van grote namen als Lady Gaga, Adele en Ariana Grande. Nu is hij klaar om door te breken met zijn eigen muziek.

Sam Tsui is een singer-songwriter uit de Amerikaanse staat Pennsylvania. Zijn vader heeft een Kantonese achtergrond, zijn moeder komt uit Iowa. Tsui is afgestudeerd aan de Yale Universiteit waar hij onder andere deel uitmaakte van een mannelijke acappella groep.

Zijn carrière begon toen hij in 2009 'I'll Be There' van de Jackson 5 coverde bij ABC World News. Na zijn optreden was hij o.a. te zien in The Bonnie Hunt Show en zong hij bij The Ellen DeGeneres Show een mashup van 'Firework' en 'Grenade'.

Getrouwd
Op 16 april 2016 uploadde Tsui een video op zijn YouTube-kanaal met de titel ‘Coming in and out', waarin hij vertelde al een tijdje een relatie te hebben met medemuzikant Casey Breves. De twee ontmoetten elkaar op de Yale Universiteit. De dag na het publiceren van de video zijn Tsui en Breves met elkaar getrouwd.

Singer-songwriter
Door zijn regelmatige uploads van covers is Sam in rap tempo een veelbekeken YouTuber geworden. Hij maakte in 2013 een debuutalbum met zelfgeschreven nummers, en vijf jaar later bracht hij een tweede album uit via Spotify. Zijn eigen muziekstijl is goed te vergelijken met die van Jason Mraz.

Muziek video’s
Voor een onbekende muzikant als Sam Tsui zijn de videoclips van de zanger ‘out of this world’. Voor bijna elk nummer en elke cover heeft Tsui wel een pracht van een videoclip uitgebracht waarin hij een verhaallijn verbergt, of simpelweg op zijn instrumenten speelt en zingt (meestal het geval bij covers). Mocht je een groot fan zijn van verhaallijnen in videoclips, dan heb je bij Sam Tsui heel wat om te bekijken. Hier een van onze favorieten:

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau