Geregistreerd partnerschap voor gays in Thailand

"Stap in de goede richting"

Leestijd: < 1 min

Het kabinet van Thailand heeft een eerste wetsvoorstel goedgekeurd waarin geregistreerd partnerschap wordt geregeld tussen twee mannen of twee vrouwen. Volgens activisten is dit niet genoeg: waarom niet meteen het huwelijk openstellen?

Uiteindelijk zal het geregistreerd partnerschap voor gaystellen de weg vrijmaken voor het huwelijk tussen M/M en V/V, zo is de verwachting onder velen. Maar zover is het dus nog niet.

In de huidige versie van het wetsvoorstel mogen homostellen kinderen adopteren als ze allebei twintig jaar oud zijn en in het bezit van een Thais paspoort. In financieel opzicht lijkt het partnerschap op dat van heterostellen.

Het duurt nog even voor het wetsvoorstel wordt behandeld. Is het zover, dan duurt het nog 120 dagen voor de wet is ingevoerd en officieel wordt bekendgemaakt.

Activisten noemen het een stap in de goede richting, maar zijn nog niet razend enthousiast. Want nog altijd is het niet mogelijk om gewoon als hetero’s te trouwen, dus nog altijd zijn de rechten op dit vlak nog niet gelijk voor LHBTQ’s.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS