Ab Fab-actrice June Whitfield (93) overleden – hier haar mooiste scènes

Leestijd: < 1 min

June Whitfield speelde de moeder van Edina Monsoon in Absolutely Fabulous. Door de seizoenen heen werd ze steeds bijdehanter en bovendien jatte ze Eddies halve huis leeg. De actrice is dit weekend op 93-jarige leeftijd overleden. Hier een aantal memorabele scènes met June uit Ab Fab.

Hoewel June Whitfield al 93 jaar was, kwam haar overlijden toch onverwacht: ziek was ze niet. Haar carrière begon al in de jaren veertig en ze speelde in een aantal Carry On-films. In de jaren zeventig en tachtig was ze te zien in de BBC-series Terry and June en Happy Ever After.

Vanaf de jaren negentig kwam een nieuwe generatie in aanraking met Whitfield, toen ze haar rol kreeg in Absolutely Fabulous. Ze moest het regelmatig ontgelden als dochter Edina weer eens een scheldkanonnade op haar afvoerde. Die bleef daar stoïcijns onder en diende Edina van repliek met geweldige oneliners.

Haar laatste grote rol speelde ze in de filmversie van Ab Fab. Hier onder een aantal fragmenten uit de serie waarin June Whitfield is te zien en een In Memoriam. 

Powered by Labrador CMS