Madonna brengt verrassingsbezoek aan Stonewall Inn en zingt 'Like a Prayer'

“Ik heb nog nooit op zo’n klein podium gestaan.”

02 januari 2019, Winq redactie, 5 minuten

“Ik heb nog nooit op zo’n klein podium gestaan.” Zo begon Madonna haar optreden in de Stonewall Inn, de bekende homo-uitgaansgelegenheid in New York, waar ooit de homorellen begonnen en daarmee de homorechtenbeweging. Ze zong haar hit ‘Like a Prayer’.

Op Oudejaarsdag verrasten Madonna en haar adoptiezoon David het publiek van de Stonewall Inn. Dit was de plek waar vijftig jaar geleden de rellen begonnen tegen de politie, die regelmatig zaken als deze binnenvielen. Hiermee ontstond de beweging die zich sterk ging maken voor LHBTQ-rechten.

Vlak na middernacht stond Madonna ineens op het podium, met David die een gitaar bij zich had. De Queen of Pop gaf een speech over vijftig jaar revolutie, over de Stonewall-rellen en over de historische plek die deze zaak is geworden.

“Als we daadwerkelijk de tijd namen om elkaar te leren kennen, zal iedereen zien dat we allemaal dezelfde kleur bloed hebben. We hebben allemaal liefde nodig en willen allemaal geliefd zijn. Laten we onthouden voor wie we vechten en waartegen.”

Madonna sloot haar speech af met een akoestische versie van ‘Like a Prayer’, waarbij haar zoon David haar begeleidde op zijn gitaar. Daarna volgde nog een a capella versie van Elvis Presley’s ‘Can’t Help Falling In Love’.

Hier een video van iemand die de speech en het optreden vanuit het publiek heeft gefilmd.

Bron: Madonnarama

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau