Jair Bolsonaro heeft een voormalige dominee aangesteld om het nieuwe ministerie van Mensenrechten te leiden, de oerconservatieve Damares Alves. Zij is van mening dat Braziliaanse gezinnen worden bedreigd door ‘inclusiviteit’. “Meisjes zijn prinsessen, jongetjes zijn prinsen. Kinderen en tieners zullen niet langer idiologisch geïndoctrineerd worden.”

Het is geen verrassing dat Bolsonaro nu al actie onderneemt tegen de LHBTQ-gemeenschap. Eerder zei hij: “Ik heb liever een zoon die dood is dan een zoon die homo is.” Ook vindt hij dat ouders hun zoon of dochter die gay is, net zo lang mogen slaan totdat die weer ‘normaal’ is.

Het huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen is in Brazilië legaal sinds 2013. De afgelopen weken was er een piek aan bruiloften tussen M/M en V/V omdat veel mensen vrezen dat Bolsonaro dit ook terug wil gaan draaien.

Activisten hebben weinig hoop op verbetering. Nu de belangen van LHBTQ’s nergens een plek hebben gekregen, zelfs niet binnen het nieuwe ministerie van Mensenrechten, is de vrees dat de overheid de gemeenschap op geen enkele manier zal bijstaan, te hulp zal schieten of tegemoet zal komen.

Bron: GayStarNews