Stonden de Golden Globes vorig jaar nog in het teken van #MeToo en ging bijna iedereen een ingetogen zwarte outfit over de rode loper, dit jaar gingen de sterren weer helemaal los. Er werd hier en daar verwezen naar misstanden, maar vooral heel subtiel middels polsbandjes. De boodschap van dit jaar was luid en duidelijk: diversiteit mag gevierd worden.

Divers
Dit jaar was het aantal nominaties voor LHBTQ-gerelateerde films en tv-series groter dan ooit. Het aantal bekroningen ook: Bohemian Rhapsody, The Favourite, American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace en A Very English Scandal gingen met prijzen naar huis.

De grote belofte van de avond was A Star Is Born. Veel mensen gingen er vanuit dat dit dé film van 2018 was en er met de hoofdprijs vandoor ging. Lady Gaga won weliswaar een Golden Globe voor haar duet met Bradley Cooper, ‘Shallow’. Maar de Golden Globe voor beste film ging naar Bohemian Rhapsody, de film over het leven van Freddie Mercury en de overige bandleden van Queen. Rami Malek won de rol voor beste acteur, hij kroop in de huid van de flamboyante Mercury.

Beste tv-acteur
Beste acteur in een tv-serie werd Darren Criss. Hij speelde de homoseksuele seriemoordenaar Andrew Cunanan in American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, wat Winq betreft een van de beste series van het afgelopen jaar.

Beste actrice in de categorie Musical or Comedy werd Olivia Colman voor haar rol als koningin Anne in The Favourite.

Gay icoon
Ben Whishaw sleepte zijn eerste Golden Globe binnen voor A Very English Scandal, een film die gaat over de affaire van Jeremy Thorpe, de leider van de Liberal Party. Die had een affaire met een man in de jaren zeventig, een tijd waarin homoseksualiteit net was gedecriminaliseerd. Whishaw droeg zijn award op aan Norman Scott, die de affaire had met Jeremy Scott. Hij noemde Scott een ‘gay icoon’.

Pose
Helaas voor de fraai uitgedoste cast van Pose greep Billy Porter net naast een Golden Globe. De acteur was genomineerd voor zijn rol in die serie, maar werd gepasseerd door Richard Madden. De hunk maakte indruk in Bodyguard. Beide series stonden in Winqs favorietenlijstje over 2018, dus dat snappen we wel.

Hier een overzicht van alle winnaars. En zo zagen de sterren eruit: