Robert de Niro heeft twee dochters en vier zonen, waarvan er een gay is. Hij vertelt aan The Guardian dat hij regelmatig met zijn zoon praat over het huidige politieke klimaat. Zijn zoon zegt zich zorgen te maken over de manier waarop hij en andere LHBTQ’s worden behandeld in de Verenigde Staten onder het bewind van Trump.

De Niro vertelt: “Als iemand als Trump president wordt, denk je nog: laten we maar eens zien wat hij allemaal gaat doen. Misschien verandert hij ten goede. Maar het is alleen maar erger geworden.”

Hij noemt Trump een racist. “Ik dacht dat Trump als inwoner van New York de diversiteit in deze stad wel zou begrijpen, maar ook hier laat hij zien dat hij hier slecht mee om kan gaan.” Even verderop in het interview vergelijkt De Niro de president met dictators en despoten. “Eerst lachen mensen erom, want ze zien er grappig uit. Maar uiteindelijk leidt het tot iets slechts.”

Eerder vertelde De Niro dat zijn vader gay was. Hij maakte in 2014 een documentaire over hem: Remembering the Artist” Robert de Niro, Sr. Hierin vertelde zoon Robert dat zijn vader het nooit met hem heeft gehad over zijn homoseksuele gevoelens. “Nu realiseer ik me hoe moeilijke dat voor hem moet zijn geweest.”

Foto: Creative Commons