Dit zijn de gay hotspots van Utrecht

Winq zet ze allemaal op een rijtje

03 mei 2019, Lars Kamp, 1 minuut

Winq geeft een overzicht van de gay hotspots in Utrecht. Van de oprichters van Utrecht Canal Pride tot de leukste kroeg van Amersfoort.

Dit zijn de gay hotspots van Utrecht.

Bodytalk

Op de Oudegracht, in het centrum van Utrecht, vind je het knusse Bodytalk. Dat café is al meer dan 30 jaar een veilige haven voor LHBTQ’s. Het is de perfecte plek om in Utrecht nieuwe mensen te leren kennen.

Café Kalff

“Go where you’re celebrated, not where you’re tolerated”, is de slogan van Kalff. De kroeg is opgericht door Robbert Kalff, tevens oprichter van de Utrecht Canal Pride. Ieder weekend organiseren ze leuke feesten en zo nu en dan een bingo met verschillende dragqueens.

enSuite

Geen kroeg, maar wel een maandelijks terugkerend event in Utrecht. Gayfeest enSuite vindt elke vierde zaterdag van de maand plaats in Club Stairway. Het feest identificeert zich als een straight-friendly gayfeest voor popliefhebbers.

Bodytalk Utrecht
Bodytalk in Utrecht

Pann

Nog zo eentje is Pann, misschien wel het meest bekende LHBTQ-jongerenfeest van ons land. Binnenkort viert Pann zijn vijftigste jubileum zelfs met een festival. Pann vindt elke derde zaterdag van de maand plaats in TivoliVredenburg en daarnaast nog acht keer per jaar in steden als Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Amsterdam en Groningen.

Rubber

Iedere eerste zaterdag van de maand vind je in de ondergrondse club BASIS het feest RUBBER. Een 'no nonsense glamour' queer club- en houseparty in hartje Utrecht. In deze smeltkroes van homo, lesbo, hetero en alles erbuiten en -tussenin geldt maar één regel: 'be your fantastic self!'. 

Dit zijn de gay hotspots van Amersfoort

Café Koetje

Na een grondige verbouwing is café Koetje sinds december 2015 weer van de partij in Amersfoort. In het café hoor je vooral swingende 80’s en 90’s muziek in combinatie met feestmuziek. Iedere eerste zondag van de maand is er een Roze 50+ en binnenkort starten ze een tweede zaak. Zowel in het weekend als doordeweeks geopend.

Lapart

Gaycafé Lapart is doordeweeks een ‘gastvrije huiskamer’ en in het weekend een gezellig feestcafé in Amersfoort.

Coverbeeld: Michel Swart

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau