Dit zijn de queer hotspots van Utrecht

Winq zet ze allemaal op een rijtje

Leestijd: 1 min

Winq geeft een overzicht van de gay hotspots in Utrecht. Van de oprichters van Utrecht Canal Pride tot de leukste kroeg van Amersfoort.

Utrecht.

Body Talk in Utrecht
Op de Oudegracht, in het centrum van Utrecht, vind je het knusse Bodytalk. Dat café is al meer dan 30 jaar een veilige haven voor queer personen. Het is de perfecte plek om in Utrecht nieuwe mensen te leren kennen.

Cruise Control in Utrecht
Sinds 2001 'het vuigste queerfeest van Utrecht en omstreken'. Cruise Control is een queer party waar je helemaal jezelf kunt zijn. 

Café Kalff in Utrecht
“Go where you’re celebrated, not where you’re tolerated”, is de slogan van Kalff. De kroeg is opgericht door Robbert Kalff, tevens oprichter van de Utrecht Canal Pride. Ieder weekend organiseren ze leuke feesten en zo nu en dan een bingo met verschillende dragqueens.

Bodytalk Utrecht
Bodytalk in Utrecht

Pann in Utrecht
Nog zo eentje is Pann, misschien wel het meest bekende queer jongerenfeest van ons land. Er zijn tal van variaties door heel het land, maar de grootste feesten vinden in TivoliVredenburg in Utrecht plaats. Ook is er inmiddels een festival geweest. 

Rubber in Utrecht
Iedere eerste zaterdag van de maand vind je in de ondergrondse club Basis het feest Rubber. Een 'no nonsense glamour' queer club- en houseparty in hartje Utrecht. In deze smeltkroes van homo, lesbo, hetero en alles erbuiten en -tussenin geldt maar één regel: 'be your fantastic self!'. 

Amersfoort

J&D in Amersfoort
Sinds 2019 het nieuwste gaycafé van Amersfoort met een interieur dat doet denken aan een klassieke nachtclub uit de jaren dertig. 

Café Koetje in Amersfoort
Na een grondige verbouwing is café Koetje sinds december 2015 weer van de partij in Amersfoort. In het café hoor je vooral swingende 80’s en 90’s muziek in combinatie met feestmuziek. Iedere eerste zondag van de maand is er een Roze 50+ en binnenkort starten ze een tweede zaak. Zowel in het weekend als doordeweeks geopend.

Lapart in Amersfoort
Gaycafé Lapart is doordeweeks een ‘gastvrije huiskamer’ en in het weekend een gezellig feestcafé in Amersfoort.

Ken jij nog een leuke andere gay hotspot in Utrecht? Tip ons via redactie@winq.nl.

Coverbeeld: Michel Swart

Powered by Labrador CMS