Amsterdam is een nieuw queer festival rijker

3x NYX komt met ‘hetero-friendly’ festival

Leestijd: 1 minuut - door Winq redactie op 08 januari 2019

29 juni nog niets gepland? Dat komt goed uit. 3x NYX, het queer feest in club NYX, brengt op die zaterdag een nieuw queer festival naar Thuishaven in Amsterdam.

Tijdens het 3x NYX Festival zijn er drie verschillende muziekstromingen die samenkomen tot een groot feest. Je vindt een stage met popmuziek, een stage met house & techno en er is een stage met urban muziek waar vogue-koningin Amber Vineyard een Vogue Ball organiseert.

Meer kleur in Amsterdam
“De queer community is te mooi om verscholen te zitten in de deken van de nacht”, stelt club NYX-programmeur Junior van Keulen. “Het is tijd om Amsterdam weer de kleur en openheid te geven die het verdient.”

Club NYX staat bekend om de thema-avonden: er zijn drie verschillende dagen met drie verschillende doelgroepen. Junior: “Dat komt voort uit de periode dat gays niet meer alleen gay uit wilden gaan. Dat maakt het voor een club lastig om te bestaan. Je kan niet drie dagen afhankelijk zijn van een doelgroep die niet op komt dagen. Toen is er heel bewust gekozen om de donderdag op studenten te richten, de vrijdag voor iedereen (open-minded) en de zaterdag op de LHBTQ-gemeenschap.”

En dat is een succes. Op de zaterdagen van 3x NYX komen de meest kleurrijke types van Amsterdam samen om feest te vieren. Nu dus ook tijdens een festival op het terrein van Thuishaven in Amsterdam op 29 juni 2019.

Nieuw gay festival

Tickets zijn binnenkort te koop.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 95

Deze keer: Sauvage-acteur Félix Maritaud, mannen in rokken en Netta

Neem een abonnement

Geef cadeau