Winq ♥︎ 3x NYX

De mooiste foto's van Amsterdams nieuwste queer festival

10 juli 2019, Winq redactie, 7 minuten

29 juni liep festivalterrein Thuishaven in Amsterdam vol met de meest kleurrijke mensen uit de queerscene. De mooiste foto's vind je hier. 

Tijdens het 3x NYX Festival waren er drie verschillende muziekstromingen die samen kwamen tot een groot feest. Zo was er een stage met popmuziek, een stage met house & techno en een stage met urban muziek waar vogue-koningin Amber Vineyard een Vogue Ball organiseerden.

Meer kleur in Amsterdam
“De queer community is te mooi om verscholen te zitten in de deken van de nacht”, stelde club NYX-programmeur Junior van Keulen. “Het is tijd om Amsterdam weer de kleur en openheid te geven die het verdient.”

Club NYX staat bekend om de thema-avonden: er zijn drie verschillende dagen met drie verschillende doelgroepen. Junior: “Dat komt voort uit de periode dat gays niet meer alleen gay uit wilden gaan. Dat maakt het voor een club lastig om te bestaan. Je kan niet drie dagen afhankelijk zijn van een doelgroep die niet op komt dagen. Toen is er heel bewust gekozen om de donderdag op studenten te richten, de vrijdag voor iedereen (open-minded) en de zaterdag op de LHBTQ-gemeenschap.”

En dat is een succes. Op de zaterdagen van 3x NYX komen de meest kleurrijke types van Amsterdam samen om feest te vieren. Nu dus ook tijdens het festival op 29 juni.

Volgend jaar is er opnieuw een 3x NYX festival. De datum is nog niet bekend.  

Foto's: Rachel Ecclestone

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau