Dit zijn de gay hotspots van Zuid-Holland

Winq zet ze allemaal op een rijtje

08 februari 2019, Winq redactie, 3 minuten

Breng je binnenkort een bezoek aan Zuid-Holland? Dat komt goed uit! Wij hebben de leukste gay hotspots van Zuid-Holland voor je klaarstaan.

Dit zijn de gay hotspots van Den Haag

Café ‘t Achterom

Café ‘t Achterom, vernoemd naar de straatnaam waar het zich bevindt, is een gezellige gaybar voor iedereen. Bestel vooral een Gin-tonic, want de lege flessen Gin met bloemen erin zijn overal te bekennen.

The Hang-Out 070

The Hang-Out 070 is een queer organisatie die zich richt op mensen van kleur in Den Haag en omgeving. Geopend op de maandag en vrijdag met een inclusieve en open sfeer. Een echte kamer van de queer gemeenschap. De locatie moet je bij de organisatie opvragen. 

Café de Landman

Landman is al meer dan 30 jaar het meest toonaangevende en heterovriendelijke homocafé van Den Haag. In de bruine kroeg wordt zo’n beetje alle muziek gedraaid: van disco tot het Hollandse levenslied. Een ideale mix.

COC Café

Ook in Zuid-Holland heeft het COC een knus café geopend. COC Café Haaglanden is elke woensdag, donderdag en vrijdag geopend om te eten. Er wordt dan een twee-gangenmenu geserveerd. Elke eerste en derde zondag van de maand is het café geopend tot negen uur in de avond.

Café De Vink in Den Haag
Café De Vink

De Vink

Niet ver van de Nieuwmarkt vind je Café De Vink, vernoemd naar mevrouw Vink, die op 4 oktober 1928 het café opende. Tot op de dag van vandaag is De Vink een drukke gaybar met gezellige sfeer. Ze organiseren bingo’s, maar ook karaoke- en themafeesten.

Fides

Sauna Fides is de enige gaysauna in Den Haag. Aan de bar kan je een hapje eten en contacten opdoen.  

Dit zijn de gay hotspots van Rotterdam

Café Bonaparte

In Amsterdam heb je dragcafé De Lellebel, in Rotterdam Bonaparte. Een klein café waar ‘iedereen welkom is die gezelligheid zoek’. De plek wordt ook wel de woonkamer van eigenaar Richard genoemd. 

Café Keerweer

De Keerweer is de perfecte plek om te borrelen. Dat kan tijdens een van de talkshows met bekende Nederlanders. Ze organiseren daarnaast ieder jaar in september de Keerweer Parade. Een meerdaags gay festival.

Keerweer Parade
Keerweer Parade in 2018

De Regenboog

Is disco-inferno zegmaar echt jouw ding? Dan moet je naar De Regenboog. Vooral de beruchte karaoke-avonden op woensdag moet je een keer hebben meegemaakt.

Ferry

In het centrum van Rotterdam vind je de Ferry. Het is een grand café, maar ook een poppodium en club. Er zijn wekelijks optredens van jonge opkomende artiesten en iedere vrijdag- en zaterdagnacht verandert de Ferry in een hippe club.

Loge 90

Loge 90 is een gezellige gaybar met terras in het centrum van Rotterdam. De bar is een fijne plek om nieuwe mensen te leren kennen en het personeel maakt graag een praatje met je.

Strano

Van plan een lange avond te gaan stappen? Begin je avond dan eens een keer bij Strano. Een gezellige gaybar aan de van Oldenbarneveltstraat.

Sauna Finland

Meer zin in een saunaatje? Dan kun je naar Finland. Niet het land, maar de Rotterdamse gaysauna. Elke dag van de week geopend.

De Gay Hotspots van Zuid Holland Ferry
Ferry Rotterdam

Dit zijn de gay hotspots van Leiden

De Kroon

In een oude jeneverfabriek, vind je het café van COC Leiden. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er feestjes en op zondag is er wekelijks een themadag.

De Roze Beurs

De Roze Beurs opende in 1636. Daarmee is het een van de oudste cafés van Leiden. Niet altijd een gaybar overigens, dat besloten ze er in 2002 pas van te maken. Ze organiseren jaarlijks een Songfestival waarbij de hele stad commentaar geeft op inzendingen van deelnemers aan het festival. Verder is het café op vrijdag en zaterdag een feestcafé.

Dit zijn de gay hotspots van Delft

DWH Delft

De Delftse Werkgroep Homoseksualiteit heeft een eigen gaybar, waardoor je makkelijk in contact komt met nieuwe mensen binnen de vereniging. Je kunt gekoppeld worden aan een barbuddy of jezelf aanmeldingen voor een kennismakingsgroep.

Ken jij nog een leuke andere gay hotspot in Noord-Brabant? Tip ons via redactie@winq.nl.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau