Winq ♥︎ de Big Green Egg

Buiten koken kan ook best in de winter

11 januari 2019, Winq redactie, 2 minuten

Van pizza tot appeltaart, van gestoomde vis tot pulled pork: alles smaakt net even beter als je je eten gaart met keramiek dat warmte weerkaatst op exact de juiste temperatuur. Wat is het geheim achter de Big Green Egg?

De Big Green Egg is geïnspireerd op een oude Japanse kleioven, ook wel ‘kamado’ genoemd. Het is een combinatie van design en technologische innovaties. Het keramiek dat de warmte weerkaatst, creëert bijvoorbeeld een luchtstroom die ingrediënten en gerechten extra mals maakt.

Of de perfecte luchtcirculatie, waardoor alle gerechtenop de gewenste temperatuur gelijkmatig garen. En de temperatuur die je tot op de graad nauwkeurig reguleert en behoudt. Zelfs externe temperaturen hebben door het hoogwaardige, warmte-isolerende keramiek geen invloed op de temperatuur inde Egg.

Op de Big Green Egg kun je grillen, bakken, braden, (slow) koken en roken. Daarmee is dit meer dan een barbecue, namelijk een complete buitenkeuken.

Laat je trouwens niet weerhouden door de naam: Er zijn zeven modellen die geschikt zijn voor balkon, terras of tuin. De Big Green Egg Large is weliswaar het populairste model, waarmee je voor acht personen tegelijk aan de slag kunt. Het kleinste en lichtste model is de Big Green Egg Mini, die je gemakkelijk meeneemt naar de camping, boot of picknick. Of je zet ‘m gewoon op tafel. Gourmetten Egg-style!

Kijk voor meer informatie op BigGreenEgg.nl.

Artikelen in dezelfde serie - No taste like home - powered by Big Green Egg

“Ik was wat huiverig om dit recept uit te proberen”

“Mijn man en ik vieren samen onze verjaardag, de hele tafel staat dan vol zelfgemaakte gerechten”

“Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet kook”

“De traditionele Libanese barbecue herinnert me aan mijn thuisland”

Aan tafel! Een Q&A met Big Green Egg Europe-chef Michèl Lambermon

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau