Winq ♥︎ de Big Green Egg

Buiten koken kan ook best in de winter

11 januari 2019, Winq redactie, 2 minuten

Van pizza tot appeltaart, van gestoomde vis tot pulled pork: alles smaakt net even beter als je je eten gaart met keramiek dat warmte weerkaatst op exact de juiste temperatuur. Wat is het geheim achter de Big Green Egg?

De Big Green Egg is geïnspireerd op een oude Japanse kleioven, ook wel ‘kamado’ genoemd. Het is een combinatie van design en technologische innovaties. Het keramiek dat de warmte weerkaatst, creëert bijvoorbeeld een luchtstroom die ingrediënten en gerechten extra mals maakt.

Of de perfecte luchtcirculatie, waardoor alle gerechtenop de gewenste temperatuur gelijkmatig garen. En de temperatuur die je tot op de graad nauwkeurig reguleert en behoudt. Zelfs externe temperaturen hebben door het hoogwaardige, warmte-isolerende keramiek geen invloed op de temperatuur inde Egg.

Op de Big Green Egg kun je grillen, bakken, braden, (slow) koken en roken. Daarmee is dit meer dan een barbecue, namelijk een complete buitenkeuken.

Laat je trouwens niet weerhouden door de naam: Er zijn zeven modellen die geschikt zijn voor balkon, terras of tuin. De Big Green Egg Large is weliswaar het populairste model, waarmee je voor acht personen tegelijk aan de slag kunt. Het kleinste en lichtste model is de Big Green Egg Mini, die je gemakkelijk meeneemt naar de camping, boot of picknick. Of je zet ‘m gewoon op tafel. Gourmetten Egg-style!

Kijk voor meer informatie op BigGreenEgg.nl.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau