Muziek op vrijdag: een zinderende Troye Sivan en de nieuwe Janelle Monae

Thank God It's Friday!

11 januari 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Oh, zaten wij maar bij Troye Sivan op het strand. En kwamen we daar maar zo'n leuke barjongen tegen die letterlijk je hart verovert. Het is flink zwijmelen geblazen in de video van 'Lucky Strike'. Maar er is meer, onder andere van Janelle Monae.

Troye Sivan - 'Lucky Strike'

Het lied voelt als een koel briesje, maar de zinderende strandvideo maakt alles lekker broeierig. Troye Sivan weet hoe hij zijn fans moet pleasen met 'Lucky Strike'...

Sam Smith & Normani – ‘Dancing With A Stranger’

De hitzanger en de voormalige Fifth Harmony-zangeres hebben de koppen bij elkaar gestoken voor dit liefdesduet met een beat. Een video is er helaas nog niet, maar de muziek wilden we je niet onthouden.

Zayn – ‘Satisfaction’

Zayn was misschien wel de leukste van One Direction. ‘Satisfaction’ staat op z’n nieuwste album Icarus Falls, dat voornamelijk bestaat uit zwoele R&B. Dit is een mooie ballad, met in de video al even mooie beelden van een liefdesceremonie.

Cherry Glazerr – ‘Wasted Nun’

Dit bandje maakt lekker puntige rockliedjes. Cherry Glazerr treedt in april op in Paradiso in Amsterdam. De video van ‘Wasted Nun’ is een letterlijke vertaling van de titel: we zien een ontspoorde non die uiteindelijk min of meer topless in het gevang belandt. Met nineties vibes van Hole en Garbage.

Chemical Brothers – ‘MAH’

De pioniers van de dance startten hun carrière ooit met een lading crossovers die ergens halverwege de jaren negentig als een van de eerste acts op festivals begonnen te spelen. Op ‘MAH’, oftewel ‘Mad As Hell’, kun je je ook weer helemaal uitleven.

Backstreet Boys – ‘No Place’

Zouden de Backstreet Boys ooit in hun leven echt ergens in achterafstraatjes zijn geweest? Nee hè. Er was dan ook nooit ook maar iets cool aan deze jongens, die als volwassen vaders met kinderen nog altijd onder die naam door het leven gaan. Maar waarom zou je ook cool willen zijn als je het gewoon gezellig kunt hebben met je kroost?

Janelle Monae – ‘Screwed’ (feat. Zoë Kravitz)

2018 betekende de definitieve doorbraak voor Janelle Monae. Haar album werd wereldwijd uitgeroepen tot een van de beste van het jaar. ‘Screwed’ staat daar ook op. De video is weer lekker kleurrijk en heerlijk escapistisch, bovendien. Met een bijrol voor de dochter van Lenny Kravitz, Zoë.

Kehlani - 'Nights Like This' (feat. Ty Dolla $ign)

Jammer dat Kehlani niet wat meer aandacht krijgt, want in het hele R&B-spectrum is zij een van de meer originele artiesten. De video van 'Nights Like This' is een ode aan de liefde tussen twee vrouwen. 

Benny Blanco, Calvin Harris & Miguel - 'I Found You / Nilda's Story'

Nilda is met haar twee jaar oude zoontje uit het extreem geweldadige Honduras weggevlucht. Op de website WhileTheyWait.org is te lezen hoe zij in afwachting is van haar asielaanvraag. Benny Blanco, Calvin Harris en Miguel maakten er samen een lied over, met een aangrijpende video.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau