Bekijk de trailer

Jake Gyllenhaal speelt gay-rol in horrorfilm Velvet Buzzsaw

Nieuw op Netflix

Leestijd: < 1 min

Jake Gyllenhaal speelt in Velvet Buzzsaw een kunstkenner die zich verbaast over een onbekende schilder, wiens schilderijen behekst lijken. Bovennatuurlijke krachten wekken kunstwerken in een museum tot leven en al snel vallen de eerste slachtoffers. Bekijk de trailer van deze horrorfilm, die op 1 februari op Netflix verschijnt.

Regisseur Dan Gilroy werkt opnieuw samen met Jake Gyllenhaal. Die speelt Mort Vandewalt, een kunstkenner met een eigen galerie. Samen met zijn assistente Rhodora Haze (een rol van Rene Russo) stelt hij een tentoonstelling samen van een aantal schilderijen, die zijn gevonden in het appartement van een onbekende kluizenaar.

De schilderijen zijn behekst. Wie een schilderij koopt, wordt gegrepen door het gestoorde wezen dat in de schilderijen huist.

Regelrechte horror dus. Jake Gyllenhaal speelt een gay-rol en zet deze lekker nerdy aan met een kunstzinnig brilmontuur. Naast Gyllenhaal en Russo spelen Toni Collette en John Malkovich mee in de film.

Velvet Buzzsaw gaat op 27 januari in première op het Sundance Film Festival. Vanaf 1 februari staat de film op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS