Darren Criss wint prijs voor zijn rol in The Assassination of Gianni Versace

Nu op Netflix

Leestijd: < 1 min

Bij de Critics Choice Awards is American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace twee keer in de prijzen gevallen. De serie won in de categorie ‘Best Limited Series’. Acteur Darren Criss won een award voor zijn rol als Andre Cunanan, de moordenaar van Gianni Versace. De serie is nu te zien op Netflix.

The Assassination of Gianni Versace begint bij de moord op de Italiaanse modewontwerper Gianni Versace. Andrew Cunanan schoot hem dood voor zijn mansion in Miami Beach. Een week later pleegt Cunanan zelfmoord. De moord op Versace blijft lang een mysterie, net als de eerdere doden die Cunanan op zijn geweten heeft.

Behaagziek en narcistisch
De serie is meer dan een terugblik op het leven van de familie Versace. Hoewel het aanvankelijk draait om Donatella Versace (een rol van Penélope Cruz) en hoe zij het modehuis op de rit moet zien te houden, blikt de serie in de totaal negen afleveringen steeds verder terug op het leven van Cunanan. De hoofdrol in de serie is dan ook voor Darren Criss, die Cunanan neerzet als wispelturig, behaagziek, narcistisch en ronduit achterbaks.

Nu op Netflix
Hiervoor is hij nu dus beloond met een Critics Choice Award. Eerder al won de serie twee Golden Globes en negen Emmy Awards. De serie is de moeite van het bekijken meer dan waard, alleen al om Darren Criss en Penélope Cruz. Nu op Netflix, dus.

Hier een overzicht van alle Critics Choice Award-winnaars en hier alvast de trailer:

Powered by Labrador CMS