In de film Straight A is te zien hoe een jongen het steeds moeilijker vindt om de ‘perfecte zoon’ te spelen voor zijn vader. De zoon wordt gespeeld door Todd Lien, zijn vader door Nathan Chen. Die zoon heeft ook een vriend, gespeeld door Zach Cramblit. Die laatste zorgt voor het laatste duwtje waardoor zoon Todd genoeg moed heeft verzameld om uit de kast te komen voor zijn vader.

Positiviteit
Het verhaal kent een happy end. Todd Lien vertelt dat hij dankbaar is voor de steun die hij kreeg van zijn vader en dat hij weet dat niet iedere zoon zo’n positieve ervaring heeft met zijn coming-out. “Ik wil mijn verhaal delen dat een vrolijk einde kent, om positiviteit en hoop met anderen te delen. Mijn boodschap is dat we onze ouders soms iets meer zouden kunnen waarderen voor de manier waarop ze ons accepteren.”

Magic Mike
Todd Lien maakte zijn film voor het MFA-programma van de New York Film Academy. Eerder maakte hij een film met de naam Asian Magic Mike en je krijgt precies wat de titel belooft. Doen we dat filmpje er ook even bij. Maar eerst: Straight A.