Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar gehouden in Tel Aviv, van 14 tot en met 18 mei. Dit nadat Netta Barzilai vorig jaar won met haar lied ‘Toy’. Die riep meteen na haar overwinning dat het zangfestijn in Jeruzalem zou moeten worden gehouden, maar dat was te omstreden. Dus is gekozen voor Tel Aviv.

Israël heeft het Eurovisie Songfestival twee keer eerder gepresenteerd. In 1979 nadat Izhar Cohen & The Alphabeta hadden gewonnen, en in 1999 na de overwinning van Dana International.

Protest
Dit jaar is er veel protest tegen de komst van het Eurovisie Songfestival naar Israël. Demonstranten uit verschillende deelnemende landen roepen op tot een boycot.

Madonna woont tegenwoordig veel in Portugal. Daar werkt ze aan materiaal voor een nieuw album, onder andere met producer Mirwais – met wie ze eerder samenwerkte op haar albums Music en American Life. Volgens lokale Israëlische media zou ze in onderhandeling zijn met de Eurovisie-organisatie voor een optreden tijdens de show.

Justin Timberlake
Het is niet de eerste keer dat een internationaal bekende artiest optreedt tijdens het festival. In 2016 stond Justin Timberlake op het podium met een medley van zijn hits, waaronder zijn toen nieuwe single ‘Can’t Stop The Feeling’. Dat werd een wereldhit. In totaal kijken zo’n 186 miljoen mensen naar het Songfestival.

Vooralsnog blijft het trouwens bij geruchten. De Britse tabloid Daily Star peilde alvast wat fans. Die zijn wel in voor een optreden van Madonna, al vragen de meesten zich af of het wel waar is.

Nederland
Overigens heeft Nederland nog steeds geen kandidaat bekendgemaakt. Wellicht kan Cornald Maas of Jan Smit Madonna even bellen? Kan best: ooit deed een zekere Céline Dion uit Canada mee voor Zwitserland...