Big in a wig

“Als ik uitga ben ik liever Pieter dan Patty”

Dragqueen Patty PamPam uit het zuiden

02 februari 2019, Martijn Tulp, 2 minuten

Nederland en België tellen honderden fabulous dragqueens. Elke week stellen we er een aan je voor. Deze keer: Patty PamPam, die vorig jaar werd gekroond tot Miss Travestie Holland.

Hoe ben je begonnen met drag?
“Officieel tijdens carnaval. Ik kom uit het zuiden, en dat is natuurlijk een ding hier. Een vriendin van mij heeft een showballet en vroeg me om mee te dansen, als vrouw. Ik dacht: waarom niet? In het begin was het... hoe zeg je dat... gelegenheidsdrag. Maar al snel ben ik me meer in drag gaan verdiepen. Uiteindelijk kwam ik in Amsterdam in de scene terecht, ontmoette ik Lady Galore en zo is het balletje gaan rollen. Dat was vier jaar geleden.”

Wie is je grote voorbeeld?
“Ik heb niet één voorbeeld. Ik probeer van verschillende iconen kleine dingen over te nemen die ik interessant vind. Maar Lady Galore heeft me wel enorm geïnspireerd.”

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
“Kleurrijk, chique en soms hip. En qua persoonlijkheid is Patty altijd wel lief.”

Patty Pam Pam
Patty PamPam door Dario & Misja

Waar komt je dragnaam vandaan?
“Toen die vriendin van het showballet me zag zei ze: ‘je bent echt een Patty!’ Ik vond het een vreselijke kutnaam, maar uiteindelijk wende het. Mijn voorletters zijn P.A.M.. Omdat één keer Pam net niks is heb ik daar Pampam van gemaakt. Het bekt wel lekker.”

Welke Drag Don’t heb je afgeleerd?
“Ik drink tegenwoordig minder in drag. En ik ga niet echt meer in drag uit. In het begin wel, want ik wilde graag gezien worden. Tegenwoordig doe ik m’n ding op het podium, en dan is het weer voorbij. Als ik uitga ben ik liever Pieter dan Patty.”

Zie je een aanstormend dragtalent om je heen?
“Meiden komen en gaan, maar de afgelopen maanden zijn er bij mij twee in het oog springende “baby Queens” opgevallen. Reggy B en Licka Lolly! Die meiden laten vast nog veel van zich horen en zien!”

Meer weten van Patty? Check dan haar Instagram.

Coverbeeld: Dario & Misja

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau