Muziek op vrijdag: Ariane Grande zingt The Sound of Music

Thank God It's Friday!

18 januari 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Het is bijna weekend, dus hier zijn ze: de beste nieuwe liedjes en video’s van de afgelopen week. Ariana Grande bracht alwéér een single uit. Voor ‘7 Rings’ gebruikte ze de melodie van een van de grootste klassiekers uit The Sound of Music, ‘My Favourite Things’. Maar er is meer…

Ariana Grande – ‘7 Rings’

Wat een vrolijk deuntje is dat toch, die oorworm uit The Sound of Music. 'My Favourite Things' krijgt in de versie van Ariana Grande een heel andere lading. Helemaal omdat de bijbehorende video zo heerlijk illuminati-achtig is. En let op d'r haar, dat is langer dan ooit. Hoe zou ze daar aan gekomen zijn? Daarover zingt ze dan weer in '7 Rings'.

Jungle - 'Casio'

Jungle is een Brits soulcollectief uit Londen. In september vorig jaar verscheen hun tweede album, For Ever genaamd. 'Casio' is een lekker laidback deuntje. In de video is danser Will West te zien die al net zo lekker loom heen en weer deint. 

Karen O & Danger Mouse – ‘Woman’

Met de Yeah Yeah Yeahs werd het geluid van Karen O door de jaren heen steeds elektronischer en ook commerciëler. Solo zocht ze vorig jaar de samenwerking op met producer Danger Mouse. Eerder maakten ze de experimentele track 'Lux Prima'. 'Woman' is iets eenvoudiger van opzet, lekker rechttoe rechtaan. Het resultaat: een gruizige indie jarenzestig-sound en een nieuw lijflied voor iedereen die zich vrouw voelt.

The Weeknd & Gesaffelstein – ‘Lost In The Fire’

Direct nadat dit nummer uitkwam, kreeg The Weeknd kritiek op de tekst. Die is volgens sommigen homofoob. Abel Tesfaye, zoals The Weeknd echt heet, zingt namelijk over een vrouw die ‘into girls’ is, maar daar neemt hij geen genoegen mee. Tesfaye zingt: ‘She can ride on top of your face, while I fuck you straight.’ Ai. Het lied zelf klinkt als een kruising tussen ‘Nightshift’ van The Commodores en ‘Sexual Healing’ van Marvin Gaye.

The Killers – ‘Land Of The Free’

Geen gelikte video deze keer van de knappe Brandon Flowers en de rest van The Killers. De beelden zijn levensecht en laten zien hoe vluchtelingen leven op de grens tussen de VS en Mexico. Met het koor in het refrein komt het lied ook nog eens keihard binnen.

Calvin Harris & Rag ‘n’ Bone Man – ‘Giant’

Er is nog geen video van deze track, maar we wilden je dit bluesy dansding niet onthouden. Gouden combi, dit.

Chaka Khan – ‘Hello Happiness’

Deze souldiva gaat al decennia mee en weet nog altijd te verrassen. Met deze geile slowjam bijvoorbeeld. Echt heel happy gaat het er niet aan toe in de video.

Kaskade - 'On Your Mind'

Sluiten we deze keer af met een experimenteel hoogstandje van Kaskade. Fijn weekend!

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau