Lady Gaga roept Mike Pence tot de orde: “Je vrouw geeft les op een school die anti-homo is”

21 januari 2019, Winq redactie, 2 minuten

Vice-president Mike Pence verdedigt zijn vrouw, die les geeft op een school waar docenten en leerlingen die homo, lesbisch, transgender of bi zijn, niet welkom zijn. Lady Gaga heeft hem tijdens een van haar concerten ‘anti-christelijk’ genoemd.

Lady Gaga gaf afgelopen zaterdag haar show in het Park Theater in Las Vegas. Tijdens haar show droeg ze een lied op aan vice-president Mike Pence. Ze zei: “Deze is voor Mike Pence, die denkt dat het prima is dat zijn vrouw voor een school werkt die LHBTQ’s bant. Je ziet het verkeerd. Je ben de ergst denkbare vertegenwoordiging van wat het betekent om christen te zijn.”

Ze vervolgde: “Ik ben een christelijke vrouw. Wat ik weet over het christendom is dat we geen vooroordelen hebben en dat iedereen welkom is. Kijk in de spiegel, meneer Pence, en zie hoe schande eruit ziet.” Ook noemde ze hem ‘anti-christelijk’.

Bijbelschool
De woorden van Lady Gaga komen nadat bekend werd dat Karen Pence bekendmaakte weer les te gaan geven op een conservatieve bijbelschool in de buurt van Washington D.C.. Ze doceert kunst aan de Immanuel Christian School in Springfield, Virginia. In de richtlijnen van de school staan regels die gays en transgenders discrimineren.

Hoewel niet bekend is of Karen Pence die richtlijnen heeft ondertekend bij haar sollicitatie, heeft een woordvoerder van Mike Pence haar verdedigd. Die noemt het ‘absurd’ dat mensen zich hier druk over maken. “Ze geeft kunstles op een christelijke school. Het is absurd dat die school onder vuur ligt vanwege wat zij geloven.”

Belediging
Mike Pence zelf heeft ook gereageerd. Die zei in een tv-interview: “Dat belangrijke nieuwsorganisaties het christelijk onderwijs aanvallen, is een grote belediging voor ons.”

De school zelf heeft niet gereageerd. Hier het fragment waarin Lady Gaga zich uitspreekt.

Bron: Entertainment Weekly

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau