Gillian Anderson werd bekend met haar rol in The X-Files. Later speelde ze in Hannibal. Momenteel wordt ze veel bekeken in Sex Education (zie foto), een Netflix-hit waarin ze de moeder speelt van een puber, genaamd Otis. Zodra zijn klasgenoten erachter komen dat die moeder therapeut is, gaan ze ervan uit dat Otis ook veel verstand heeft van seks.

In The Crown speelt Anderson een totaal andere rol. Voor het vierde seizoen van The Crown is zij aangetrokken om in de huid te kruipen van Margaret Thatcher. Zij trad in 1979 aan als eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië. In 1990 trad ze af.

Maar eerst... seizoen drie
Het duurt nog wel even voordat Anderson te zien is. Seizoen drie moet eerst nog worden uitgezonden. Dit seizoen begint in 1963 en zal gebeurtenissen aankaarten zoals de opkomst van de Beatles en het WK Voetbal, dat het Verenigd Koninkrijk in 1966 won. 

Olivia Colman volgt Claire Foy op als koningin Elizabeth II. Tobias Menzies is na Matt Smith de nieuwe prins Philip. In dit seizoen duikt voor het eerst Camilla Parker Bowles op, een rol van Emerald Fennell. Helena Bonham Carter speelt prinses Margaret en Ben Daniels is Lord Snowden.

Releasedatum onbekend
Wanneer seizoen drie op Netflix staat is nog niet bekend. Wel weten we dat de opnames van het vierde seizoen direct volgen na die van het derde. Dus hoeven fans van The Crown minder lang te wachten dan nu met seizoen drie het geval is.

Bron: Deadline