Bekijk People Like Us, een online serie over gays in Singapore

21 januari 2019, Winq redactie, 4 minuten

People Like Us is een dramaserie waarin vier gay mannen worden gevolgd die wonen in Singapore. In het stadsstaatje is seks tussen mannen verboden. Desondanks zitten er behoorlijk wat scènes in de serie die dus eigenlijk helemaal niet zouden mogen.

Het eerste seizoen van People Like Us staat al online en sinds vorige week ook de eerste aflevering van het tweede seizoen. Hierin is te zien hoe Rai iemand tegenkomt in een legerkamp en dat Isaac iemand aan de haak slaat op een feestje. In een andere verhaallijn stelt Joel zijn vriend Ridzwan voor aan zijn moeder.

Producent en regisseur Leon Cheo wil met People Like Us een groot publiek laten kennismaken met LHBTQ-gerelateerde zaken. Het gaat hem erom dat de serie zo authentiek mogelijk overkomt. Voor veel verhaallijnen putte hij uit waargebeurde ervaringen.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen zijn beelden te zien van het grootste LHBTQ-festival van Singapore, genaamd Pink Dot. People Like Us is mede mogelijk gemaakt door Gay Health, een organisatie die advies en ondersteuning biedt op het gebied van coming-out, soa’s en druggebruik.

Na iedere aflevering volgt een kort praatje waarin Gay Health voorlichting geeft over de hierboven genoemde zaken.

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau