Nachtvlinder

“Ik moest DiVine naar een hoger level tillen”

Zangeres en MC DiVine

Leestijd: < 1 min

Stephanie de Wit, beter bekend als DiVine, staat al jaren op het podium tijdens zo'n beetje alle gay feestjes. Afgelopen maand bracht ze haar nieuwe EP Dreamin’ uit.

Eindelijk weer eigen muziek, spannend!
“Zeker. Ik heb Dreamin’ gemaakt met MoLoY, een vriend uit Den Haag. We werden aan elkaar gekoppeld door zijn vrouw, die ons samen naar Dancefair stuurde in 2017. Met hem ben ik de afgelopen twee jaar aan de slag gegaan om platen te maken voor verschillende labels. Dreamin' hebben we uitgebracht bij Vamos Music, een klein Duits label waar veel house dj’s van vroeger nummers hebben uitgebracht, zoals Stonebridge (bekend van 'Show Me Love' en 'Put Um High'). Hij support onze track nu ook.”

Waarom was het zo belangrijk een eigen plaat uit te brengen?
“Mensen kennen mij al heel lang als MC en dj, maar ik heb heel lang geen eigen platen meer uitgebracht. Ik had het gevoel dat ik, om DiVine naar een hoger level te tillen, eigen werk moest uitbrengen. Zodat mensen zien wat ik allemaal kan: ik hou van disco, maar ook van house en techno. Inmiddels heb ik 25 platen gemaakt.”

25!?
“Ja. Acht nummers komen de aankomende maanden uit. Dus dat is heel erg vet. Op 15 februari komt een Spaanstalig nummer uit, 'Macho Macho' bij Ensis Records, daar kijk ik heel erg naar uit. Ik wil graag een verhaal vertellen aan mensen. Leuk dat je af en toe als dj op het podium staat, maar wie ben je en wat kan je nog meer? Nou, ik kan platen maken, naast het bleren on stage.”

DiVine in Club Nyx
DiVine in Club Nyx

Hoe kwam je in aanraking met muziek?
“Dat heeft altijd in mij gezeten. Ik kom uit een muzikale familie. Ik ben geboren op Curaçao en mijn vader had met zijn broers en zussen een band, genaamd Tipiko Juliet, het Antilliaanse antwoord op The Jackson Five. Iedereen op het eiland kent de familie Juliet. Die muzikaliteit heb ik meegekregen.”

Je kwam op je tiende naar Nederland.
“Klopt. Toen verhuisde ik naar Friesland en later ging ik naar Den Haag, waar ik nog steeds woon. Ik heb twee HBO studies gedaan en rond 2006 kwam ik in aanraking met MC’en. Pas vijf jaar later had ik dat overigens onder de knie, dat ik begreep wat ik aan het doen was. Wanneer ik het publiek moest ophypen en wanneer ik juist mijn mond moest houden.”

Zat dat podiumbeest altijd in je?
“Nou, de eerste jaren moest ik altijd eerst naar het toilet voordat ik het podium op ging, zo bang was ik. Nu weet ik dat ik goed ben in wat ik doe.”

“Ik heb een vrouw gevonden die mij altijd support”

Als je ergens op een podium staat, is je vriendin nooit ver weg.
“Mijn vriendin gaat bijna altijd mee. Ik heb een vrouw gevonden die mij altijd support.”

Zijn jullie getrouwd?
“Dat nog niet. Ik heb haar twee jaar geleden leren kennen op Curaçao. Eindelijk een vrouw die me support en succes gunt. Ze ziet dat DiVine belangrijk voor mij is en probeert me verder te helpen.”

Wat lief.
“Ze is ook heel erg lief. Ik weet dat veel mensen slijmen over hun partner, maar ik kan er niets anders van maken. We hebben allebei heftige dingen meegemaakt, maar we hebben steun in elkaar gevonden. Ik heb echt mijn soulmate gevonden.”

DiVine met Malefunktion
DiVine met Malefunktion, waarmee ze meerdere tracks gaat uitbrengen dit jaar

Waar komt de naam DiVine vandaan?
“Vroeger had je Yahoo-chatgroepen en daar heette ik DiVine Melody. Daar komt het vandaan.”

Dus niet afgekeken van de beroemde dragqueen Divine?
“Nee! Daar hoorde ik vorig jaar dus pas van. Ik ben een slechte lesbo. Ik hoorde toen pas dat zij bestond.”

Je stond veel op het podium met The G-Team, zij zijn onlangs uit elkaar gegaan. Lastig?
“Ik was het derde wiel en die is er af gehakt. We waren toch wel de gay iconen van Amsterdam. Het is zonde, maar als een iemand zo heftig een andere kant op wil gaan, dan moet je dat elkaar gunnen. Ik had al een carrière voor The G-Team, dus ik blijf gewoon doen wat ik al deed. En ze zijn nog niet van me af: ik ga binnenkort met Peter naar Noorwegen en Denemarken.”

Beluister nu de nieuwste single van DiVine. Volg haar ook via Instagram en haar website

Foto's: Dario & Misja / Styling: Berend Brus / Grooming: Dide Reemers

Powered by Labrador CMS