De Openbare Bibliotheek in Nijmegen zet extra beveiligers voor de deur om te kunnen garanderen dat peuters en kleuters gewoon kunnen worden voorgelezen. Onder de genodigden is Dolly Bellefleur.

Een eerdere voorleesmiddag werd in december stilgelegd nadat de rechtse organisatie Identitair Verzet de bibliotheek was binnengedrongen om bezwaar te maken tegen een drag queen als voorleesmoeder. Dolly Bellefleur was toen al uitgenodigd om te komen voorlezen.

'Anders zijn is niet eng'
Directeur Bert Hogemans van de bibliotheek vertelt aan het Parool: “We houden rekening met nieuwe protesten. Maar we laten Dolly Bellefleur gewoon komen. De voorleesreeks Kleurrijke Verhalen is juist georganiseerd om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. En dat anders zijn niet eng is.”

Het was al eerder hommeles in Nijmegen. In oktober was de eerste voorleesmiddag in deze reeks. Toen stond de christelijke organisatie Civitas Christiana voor de deur van de bibliotheek. Die demonstreerden tegen voorlezende travestieten.

Zowel in oktober als december kwam er ook een tegendemonstratie op gang. De politie greep in toen de sfeer grimmig werd.

Bron: Parool / Foto: Andrea Schipper