Eurovisie 2019: dit zijn de zes Britse kandidaten

24 januari 2019, Winq redactie, 6 minuten

In Nederland is al jaren geen nationale voorronde meer voor het Eurovisie Songfestival. In Groot-Brittannië nog wel. Daar kiest een jury samen met de tv-kijkers uit zes acts, waarvan er eentje doorgaat naar Tel Aviv. Hier zijn ze.

Er zijn drie verschillende liedjes geselecteerd die door de zes acts worden gezongen. Dat betekent dus dat er telkens twee versies zijn van ieder lied. Op 8 februari zendt BBC Two het programma Eurovision: You Decide uit.

Hier onder de artiesten die zullen strijden om een plekje op het Songfestival-podium in Tel Aviv, en een fragment van het lied dat ze zingen.

Michael Rice – ‘Bigger Than Us’

De 21 jaar oude Michael won vorig jaar de zangwedstrijd All Together Now, een tv-show op de BBC gepresenteerd door Geri ‘Ginger Spice’ Horner.

Holly Tandy – ‘Bigger Than Us’

Holly is zeventien jaar en deed mee met The X Factor in 2017. Ze zat toen in het team van Sharon Osbourne.

Jordan Clarke – ‘Freaks’

De 24-jarige Jordan Clarke haalde in 2013 de finale van Britain’s Got Talent, waaraan hij meedeed met de band The Luminites.

MAID – ‘Freaks’

De meidengroep MAID bestaat uit Blythe (24), Miracle (26) en Kat (27). Blythe is de understudy van Jade Ewen (ex-Sugababes) in de West End-musical Aladdin.

Kellie-Anne – ‘Sweet Lies’

Ze was docent, maar Kellie-Anne (32) probeert het nu als zangeres. Het lied is geschreven door Lisa Cabble, die het winnende lied ‘Only Teardrops’ schreef voor Denemarken in 2013.

Anisa – ‘Sweet Lies’

De 31 jaar oude Anisa behoorde volgens het BBC Asian Network tot hun 2016 Future Sounds. Ze schreef mee aan het lied ‘Piano’ voor het debuutalbum van Ariana Grande.

Wie is jouw favoriet? Winq tipt voorzichtig Kellie-Anne, met haar prettige uptempo versie van ‘Sweet Lies’.

Toch wel leuk, zo’n voorronde. Zouden we in Nederland ook weer eens moeten doen, met als risico dat we een vals zingende indiaan (Joan Franka) of een smartlappenzangeres met een draaiorgel (Sieneke). Of hebben we daar inmiddels van geleerd?

Bron: Attitude

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau