Muziek op vrijdag: de zwanenzang van Dua Lipa

Thank God It's Friday!

25 januari 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Dua Lipa zingt 'Swan Song', het themanummer van een 'cyberpunk actiefilm. Verder kruipt Lady Gaga achter de piano en is Dido terug van heel lang weggeweest. Hier de leukste nieuwe muziek van de afgelopen week. 

Dua Lipa – ‘Swan Song’

Alita: Battle Angel is de naam van een ‘cyberpunk actiefilm’ die is gebaseerd op Gunnm, een manga van Yukito Kishiro. De film gaat over Alita, die wakker wordt in een toekomstige wereld terwijl ze niet meer weet wie ze is. Dua Lipa is gevraagd voor de soundtrack en ontmoet in haar video de karakters uit de film. Lekker dystopisch wel.

Lady Gaga – ‘Pokerface’

Las Vegas is er helemaal klaar voor: de Jazz & Piano-shows van Lady Gaga. Eerder ging haar Enigma-show al in première met haar grootste hits in hun vertrouwde jasje. Voor de Jazz & Piano-show gaat ze vol op het orgel, of nou ja: de piano en zingt ze gestripte versies van haar hits en klassiekers uit het Great American Songbook. Hier is ‘Pokerface’.

Lady Gaga – ‘Born This Way’

Vooruit… Knallen we ‘Born This Way’ er meteen achteraan. Maar hoeveel liedjes lang zou dat leuk blijven, pianoversies van Gaga-hits?

Dido – ‘Give You Up’

Dido is terug! Op 8 maart komt haar nieuwe album Still On My Mind uit en dit is de eerste single die Dido hier live en akoestisch zingt.

James Morrison – ‘My Love Goes On’

Ook terug: James Morrison met z’n fraaie hese stem. Hij trekt voor ‘My Love Goes On’ Joss Stone uit de mottenballen. Dit had zo naar het Songfestival gekund. Het staat op zijn nieuwe album You’re Stronger Than You Know dat uitkomt op 8 maart.

Rosalía – ‘De Aquí No Sales’

Ze mixt met het grootste gemak klassieke flamenco met moderne sounds, deze Spaanse die vorig jaar wereldwijd doorbrak met haar album El Mal Querer. Haar nieuwe single is vrij experimenteel, met een kleurrijke video.  

City Girls – ‘Twerk’

Dit moet je gewoon even zien. Er zijn gewoon geen woorden voor, al denkt gastrapper Cardi B daar anders over.  

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau