Minister Ingrid van Engelshoven van Emancipatie heeft tijdens COC’s jaarlijkse True Colours-bijeenkomst in Paradiso Amsterdam bekendgemaakt wat het thema is van de Onderwijsboot die meevaart met de Canal Parade in augustus. Dat is ‘Veiligheid in de klas’.

De Onderwijsboot zal niet volstaan met ambtenaren van het ministerie of bestuurders van scholenkoepels. Minister van Engelshoven wil juist dat vrijwilligers, docenten, leerlingen en organisaties meevaren die zich inzetten voor een veiligere schoolomgeving.

Laat je stem horen
“In tijden waarin duidelijk wordt dat de LHBTI-emancipatie nog lang niet af is, is het belangrijk om je stem te laten horen. Iedereen moet kunnen zijn wie diegene wil zijn en dat begint vaak met een veilige omgeving in de klas. Daarom wil ik graag meevaren”, zegt Van Engelshoven.

De minister vervolgt: “Het is voor kleine organisaties en individuen vaak niet mogelijk om mee te varen tijdens het feest van de Canal Parade. Daarom wil ik graag de gastvrouw zijn op de Onderwijsboot die we open stellen voor al die mensen die bijdragen aan een prettige leeromgeving en een veilig schoolklimaat.”

Meld je nu aan
Het plan van OCW moet nog wel worden goedgekeurd door de organisatie van de Canal Parade, maar aanmelden is nu al mogelijk. Iedereen mag zich aanmelden om mee te varen, al zit er uiteraard wel een maximum aan het aantal gasten. Daarom wordt naar een motivatie gevraagd.

Wil je meevaren? Stuur dan een mail met een motivatie naar canalparade19@minocw.nl. Wil je niet zelf meevaren maar weet je iemand die hier heel blij van wordt? Stuur dan dit bericht door.