De regisseur van Bohemian Rhapsody is in de afgelopen vijf jaar meerdere keren beschuldigd van misbruik van minderjarige jongens of pogingen daartoe. Daarbij kwamen nog eens vier mannen naar buiten met hun verhaal in The Atlantic, waarin ze ze stellen dat Singer zich aan hen heeft vergrepen toen ze minderjarig waren.

Bohemian Rhapsody gaat deels over het privéleven van Queen-zanger Freddie Mercury. De film laat zien dat Mercury is getrouwd met een vrouw, Mary Austin, maar ook met mannen flirt. Als hij tegen zijn vrouw zegt dat hij biseksueel is, antwoordt zij: “Nee Freddie, jij bent gay.” Ook zijn relatie met Jim Hutton komt aan bod.

Voor GLAAD reden om de film te nomineren voor een award. De film is nu van de lijst geschrapt vanwege de beschuldigingen aan het adres van Bryan Singer. De regisseur heeft alle beschuldigingen ontkend en de auteur van het artikel in The Atlantic beschuldigd van homofobie.

Dat laatste verwerpt GLAAD in een reactie: “Singer gebruikt homofobie om de aandacht af te leiden van seksueel misbruik. GLAAD roept de media en de filmwereld op in de eerste plaats aan de slachtoffers van misbruik te denken”, zei een woordvoerder tegen The Hollywood Reporter.

Een volledig overzicht van de genomineerden voor een GLAAD-award vind je hier.

Bron: Nu.nl