Franse Songfestival-kandidaat bespot en gehekeld: SOS Homophobie trekt aan de bel

Bekijk en luister hier zijn inzending

14 mei 2019, Winq redactie, 2 minuten

Nadat dit weekend bekend werd gemaakt dat Bilal Hussani voor Frankrijk naar het Eurovisie Songfestival gaat, kreeg hij een enorme lading homofobe tweets en nare reacties op social media over zich heen. Twee belangenorganisaties nemen het voor hem op en hebben aanklachten ingediend tegen de haters.

Bilal Hassani is een Franse zanger. Afgelopen zaterdag werd hij verkozen tot de winnaar van het tv-programma Destination Eurovision, wat betekent dat Hassani Frankrijk zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

Toen bekend werd dat Hassani had gewonnen, kreeg hij een storm aan homofobe reacties over zich heen op Twitter en andere social media. Twee Franse belangenorganisaties, namelijk SOS Homophobie en Urgence Homophobie, hebben nu de handen ineen geslagen om iedereen aan te pakken die Hassani heeft beledigd, bedreigd of gediscrimineerd. “De woorden die over hem zijn geschreven zijn onacceptabel en zullen niet onbestraft blijven.”

De organisaties zeggen dat ze al meer dan 1.500 tweets hebben verzameld waarin de zanger wordt aangepakt vanwege zijn seksuele oriëntatie of zijn uiterlijk. “Voor al deze tweets zullen we een klacht indienen, zonder uitzondering. We laten dit niet voorbij gaan. Bilal Hassani is een voorbeeld voor veel jonge mensen. Hij verdient respect. Lesbofobie, transfobie, bifobie maar ook racisme, homofobie en queerfobie zijn geen mening maar een misdaad.”

Inmiddels hebben ze 213 aanklachten ingediend wegens het aanzetten tot haat.

Bron: Gay Times / Foto: Fifou

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau