Winq ♥︎ CaDance

Ga lekker CaDancen deze winter!

Aanstormende choreografen vertellen persoonlijke dansverhalen

30 januari 2019, Winq redactie, 2 minuten

Het meest actuele dansfestival van Den Haag presenteert de nieuwste ontwikkelingen in de Nederlandse dans. Je hoeft voor CaDance zeker geen doorgewinterde danskijker te zijn, iedereen is welkom op dit festival in Korzo Theater en Theater aan het Spui.

Van een dansroute door de stad tot een voorstelling die overgaat in een heuse rave party, van urban dans tot moderne dans: voor elke smaak en mood staat er wel een voorstelling op het CaDance programma. Voorstellingen over wilskracht en moed, queerfobie, machismo, de aantrekkingskracht van extase, gelijkwaardigheid, digitale verslaving en de breekbare band met onze moeders. Aanstormende dansmakers weten boeiende en soms lastige thema’s bespreekbaar te maken.

Vier tips

Queerfobie in krachtige debuutvoorstelling

Sedrig Verwoert en Christiaan De Donder zijn beiden prachtige, succesvolle dansers, queer en zwart. Zowel binnen als buiten hun werk komen ze regelmatig met racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie in aanraking. They/Them is een autobiografische, virtuoos gedanste en tegelijkertijd emotionele voorstelling waarin ze hun identiteit ten volle omarmen.

vr 8 en za 9 februari Korzo theater

Winq Loves CaDance They/Them
They.Them (Foto: Casper Kofi)

Poëtische voorstelling geïnspireerd op Kaïn en Abel

Zappalà Danza is één van de meest gerenommeerde dansgezelschappen van Italië en partner van Korzo. Voor Liederduett liet Zappalà zich inspireren door Kaïn en Abel. Met zang, muziek en dans wordt dit conflict vertaald naar burgeroorlogen, massamigratie en de dood. Maar wat als Kaïn Abel niet had gedood? Twee lichamen versmelten in een symbiose voorbij het conflict. Een poëtische tweeluik dat direct je zenuwbanen binnendringt.

wo 30 januari, Theater aan het Spui

Winq Loves CaDance Liederduett
Liederduett (foto: Andrea Macchia)

Dance ‘till you drop

Feest en voorstelling lopen dwars door elkaar in Mechanical Ecstasy van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag. De rave cultuur van de jaren ‘80, met de Amsterdamse RoxY als creatief middelpunt, veroorzaakte een ware revolutie in de uitgaansscene en dient nu als inspiratiebron. Deze voorstelling maakte een zegetour langs theaters en popzalen in heel Nederland. De perfecte afsluiter voor CaDance!

vr 9 februari Theater aan het Spui

Winq Loves CaDance Mechanical Ecstacy
Mechanical Ecstacy (foto: Knelis)

Festivalarrangementen

Hou jij van een complete festivaldag inclusief ontmoetingen met artiesten en een leuk etentje? Bestel dan één van de zinnenprikkelende en inspirerende CaDance arrangementen. Een gezellige manier om de koude winterdagen door te komen.

25 januari t/m 9 februari 2019
Korzo Theater en Theater aan het Spui
Meer info: www.cadance.nl

Hoofdfoto: Steven Tips

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau