Update: Empire-acteur Jussie Smollett gearresteerd na valse aangifte

Acteur zou aanval hebben verzonnen

21 februari 2019, Winq redactie, 1 minuut

Empire-acteur Jussie Smollett (35) kwam eind vorige maand in het nieuws dat hij slachtoffer was geworden van homofoob en racistisch geweld. Nu komt de politie met een verklaring dat Smollett zijn aanval zelf in scène heeft gezet en twee mannen heeft betaald. Smollett wordt nu officieel verdacht van het doen van een valse aangifte en is inmiddels gearresteerd.

Empire-acteur Jussie Smollett zei eind januari dat hij in Chicago is aangevallen door twee mannen. In een verklaring van de politie stond dat de acteur door twee daders in het gezicht werd geslagen en dat er een ‘onbekende chemische substantie’ over hem heen werd gegoten. Ook werd er een touw om zijn nek gebonden en werden er racistische en homofobe uitspraken gedaan.

Extra beveiliging
Medewerkers van Empire werden een dag later ingelicht en de beveiliging werd aangescherpt. Lee Daniels, bedenker van de serie, gaf een reactie aan The Hollywood Reporter: “Jussie is mijn zoon. Jij hebt dit niet verdiend, niemand zou dit verdienen. Jij bent zoveel beter dan dit. Wij zijn zoveel beter dan dit. Amerika is zoveel beter dan dit. En het begint thuis: laten we leren elkaar lief te hebben, ongeacht je seksuele oriëntatie.”

Nu blijkt dat het verhaal misschien toch anders in elkaar steekt. De twee verdachten die zijn aangehouden, zouden bekenden zijn van Smollett. Ze waren figuranten in Empire en een van de broers was zijn sporttrainer. De twee verdachten werden vlak na aanhouding weer vrijgelaten.

Smollett zelf kwam vorige week donderdag niet opdagen voor een ondervraging door de politie. Advocaten van Smollett ontkennen daarentegen dat de aanval nep was.

Inmiddels heeft de politie gesproken met de advocaten van Smollett. Die wordt nu officieel verdacht van het doen van een valse aangifte over een vermeende mishandeling. Smollett is inmiddels gearresteerd. De zaak wordt voorgelegd aan de rechter.

Mocht Smollett schuldig worden bevonden, dan kan hij drie jaar gevangenisstraf krijgen. Intussen overweegt tv-zender Fox om hem uit de serie Empire te schrijven.

Wordt vervolgd... 

Volg je ons al op Instagram?

Coverbeeld: Instagram Jussie Smollett / Bron: NOS

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau