Bekijk de trailer van Abby’s, de eerste 'grote' sitcom met een bi-karakter in de hoofdrol

Op een grote Amerikaanse zender

Leestijd: < 1 min

Op de Amerikaanse zender NBC is binnenkort Abby’s te zien, een sitcom over een zekere Abby die een illegaal café bestiert vanuit haar achtertuin. Leuk detail: Abby is bi, en dat is voor het eerst dat een grote zender uitpakt met een dergelijke hoofdrol.

In navolging van Netflix, HBO, kleinere zenders en platforms als Fox, Hulu en Amazon, lijken nu ook de grote netwerkzenders ABC, CBS en NBC het steeds vanzelfsprekender te vinden om meer diversiteit te laten zien.

Natalie Morales
Op 28 maart gaat Abby’s van start, met in de hoofdrol Natalie Morales. Zij identificeert zichzelf als queer en was al te zien in Parks and Recreation en Santa Clarita Diet. Haar stem was te horen in Bojack Horseman.

In Abby’s speelt ze de titelrol. Tevens is het de naam van het café dat ze illegaal runt in haar achtertuin. Het is het perfecte toevluchtsoord voor de mensen uit haar buurt, maar dus ook illegaal. Dus is het zaak dat niemand er lucht van krijgt. En het is ook niet altijd gemakkelijk er als nieuwkomer tussen te komen.

Regels en drankspellen
Dus is het gebruik van je telefoon er niet toegestaan, en zijn er allerlei regels waaraan de gasten zich moeten houden. Natuurlijk gaat dit nooit lang goed. Zeker niet als er ook nog een bepaalde hiërarchie is onder de bezoekers en dat ze elkaar op continu uitdagen in drankspellen en dergelijke.

Van de makers van The Good Place. Of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend. Bekijk hier de trailer.

Bron: LGBT Nation

Powered by Labrador CMS