Stardust gaat over de doorbraak van David Bowie als internationale superster. Centraal staat zijn eerste reis naar de Verenigde Staten in 1971. Gabriel Range is regisseur van de film en Christopher Bell heeft het script geschreven. Stardust wordt geproduceerd door Salon Pictures.

Johnny Flynn zal de rol van David Bowie op zich nemen. Hij was eerder te zien als Dylan Witter in Lovesick. Jena Malone (The Hunger Games) speelt zijn toenmalige vrouw Angie Best en Marc Maron (Glow) speelt zijn publicist.

Geen rechten, geen film
David Bowies zoon Duncan Jones heeft negatief gereageerd op de berichtgeving. Hij zegt: “Ik weet zeker dat niemand de rechten heeft gegeven om de muziek te gebruiken voor wat voor biopic dan ook. Dat had ik dan wel geweten. Ik zeg niet dat deze film er niet komt, ik heb geen idee. Maar als er helemaal geen muziek van mijn vader in de film zit, en ik kan me niet voorstellen dat dat alsnog gaat gebeuren, dan moet het publiek zelf maar weten of ze naar een film gaan zonder zijn muziek of zonder de zegen van zijn familie.”

Dus of de film er komt, en zo ja: hoe dicht die bij David Bowie komt, helemaal zonder muziek? We houden het in de gaten.

Bron: Gay Times